Back to Question Center
0

Земете од семалтот на веб-сајтот Хакерство: Што треба да знаете

1 answers:

Заработувањето на линкови од вашите потенцијални клиенти е подобро отколку крадење врскиод вашите конкуренти. Нема потреба од паничење ако вашиот конкурент ви надминува во однос на рангирањето. Преземање на вашите SEO практики задруго ниво ќе ве стигне до вашата нормална позиција. Создавање на свежи содржини и нудење идеална линија на услуги и производи што ги нудиконкурентите не нудат ќе ви направи повеќе добро.

Игор Гаманенко, водечки експерт од Семалт Дигитални услуги, објаснува суштината на веб-хакирање и безбедност.

Денес, Алгоритмот за пребарување на Google има начин за откривање на содржините со копија иказнувајќи ги - inspector gadget 3 2018. Вие не сакате да бидете карантин од Google поради злоупотреби. Пред да направите оптимизација, важно е да ги научите основитеизбегнувајте да наидете на проблеми во кампањата за оптимизација. На пример, случаи на напади на веб-сајтови и хакерство сега се вообичаени. Тоа е непријатностсе пробиени од злонамерен хакер и ја губат контролата врз безбедноста на вашиот веб-сајт.

Назад во 2014 година, извештајот ослободен дека имало повеќе од 1 милијарда веб-страници наинтернет. Добар број на курсеви. Поради неактивноста, регистрираниот број на веб-страници брзо се намали и се стабилизира во 2015 година со притискање994 милиони евра. Еден добар број на продавачи на содржини излегува од оптимизација секој месец поради веб-напади. Околу 1% од веб-сајтовите се заразении пробиени поради недостиг на Индикатор за компромис. Тоа е како 8 милиони веб-сајтови излегуваат од бизнисот како резултат на хакерство.

Во основа, веб-сајтовите се склони да бидат хакирани и заразени поради следните аспекти:

  • Ранливост на софтверот
  • Достапност на интеграција на трети лица
  • Пристап до контрола од различни страни

Ремедијација Vs Forensics

Форензичарите се во оптимизација за подолг временски период. Форензиката помага да се објаснаткако се случил инцидент на хакерство, згора на тоа, кој го направил вистинскиот хакерство. Ремедијацијата, од друга страна, подразбира како можат да се појават инфекцииотстранети. Ремедијацијата не може без форензика и обратно. Правилната ремедијација не може да се стави во место без присуство насоодветна критика.

Големите бизниси не можат без форензика. Безбедноста на вашиот веб-сајт е многу важна.Еве причини кои имплицираат зошто ви се потребни криминолошки науки за вашата организација да преминат хакирање и инфекција на вашата веб-страница.

  • Во случај на компромис, ви требаат криминолошки науки за да ги решите вашите IR протоколи.
  • Како PCI согласност, дефинитивно не можете да направите без криминолошки науки.
  • Погонот да се разбере како се случил компромис .

Како безбедноста на веб-страницата е компромитирана

Веб-сајтови хакирање може да биде многу фасцинантен. Евидентно е дека компромитираните бизнисиимаше индикации за хакерство, но не мислеше дека инфекцијата ќе се прошири на нивните веб-страници. Пристап до контрола на вашиот бизнис значиголема работа. За пристап до контрола, хакер прави серија на обиди за вашето корисничко име и лозинка. Вашите ингеренции може да се пренесатод еден опсег до други преку правилно следење на хакер.

Друг начин на пробивање е преку слабостите на софтверот. Тоа не емора да биде вашиот инсталиран софтвер, но исто така и вашите прелистувачи. Хакер може да добие пристап до вашите ингеренции со преземање контрола на вашиот прелистувач.

Како сопственик на веб страната, треба да работите на тоа како да ја заштитите вашата веб-страница од постоењепробиени. Нагласувајќи како посетителите пристапуваат до вашиот бизнис веб-сајт е еден аспект што може да ви помогне да го заштитите вашиот сајт. Осигурајте се дека несе прикажуваат ингеренциите. Направете го вашиот сајт корисни за да го набљудувате безбедноста на вашиот веб-сајт.

November 28, 2017