Back to Question Center
0

Заштитете HTML сајт од хакери користејќи практични совети од Семалт. Тоа е лесно како ABC!

1 answers:

1. Чувајте го целиот софтвер ажуриран

Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт ,силно верува дека чувањето на софтверот е еден од клучните фактори кои ќе помогнат да се обезбеди веб-страница од хакерски напади.Некои компании издаваат редовни закрпи и ажурирања за да ги поправат грешките и грешките во нивните претходни приклучоци - outdoor restaurant supplies. Со тоа што ќе ги поправите ситегрешки и дупки во кодот, овие компании го намалуваат ризикот од напади врз нивниот софтвер. Затоа, се додека страната го прави тоа сигурноима најнови приклучоци што го поддржуваат, се увери во истите безбедносни атрибути. Истото важи и за сопствениците на страницатакористете приклучоци на трети лица. Треба да се осигура дека тие ги следат нивните надградби и осигуруваат дека тие остануваат ажурирани во секое време. Веб-страницасопственикот треба да ги исчисти сите приклучоци кои веќе не се користат или неопходни, бидејќи служат како седечки портали, кои хакерите можат да ги најдат икористи за напад.

2. Изградба на безбедносни слоеви околу сајтот

Првата линија на одбрана на веб-страницата е Web Application Firewall.Неговата цел е да изврши увид во секој дојдовен сообраќај и да ги означува сите сомнителни барања. На крајот, локацијата е надвор од дофатот на сајбер-нападии спам. Во минатото, заштитните ѕидови на веб апликациите беа во форма на хардверски апарати. Сепак, компаниите за обезбедување-како-сервис(SECaaS) го искористија облак технологијата како поевтин начин да обезбедат безбедност на веб-страницата, претходно најдени само на ниво на претпријатие.Преку облачна технологија, секоја компанија може да изнајми "Web Application Firewall" без да има дополнителни трошоци како поседување на посветенхостинг сервер. Овие plug-and-play услуги имаат автоматски функции кои ги спроведуваат потребните процеси во име на сопственикот. Овиеоблак-базирани веб-апликации Firewalls пополни празнината каде што друг хостинг провајдер не успее..

3. Префрли се на HTTPS

Hyper Text Protocol Secure е безбеден протокол за комуникација кој се користи за разменаприватни или чувствителни информации. Користењето HTTPS-услуга за комуникација помеѓу веб-страница и прелистувач значи додавање дополнителнаслој за енкрипција до безбедност на транспортниот слој (TLS) или слој за безбедни сокети (SSL). Тоа е дополнителна предност на сопственикот како негоги штити од обиди за хакирање и до веб-страницата, бидејќи покажува на корисниците дека бизнисот се посветува себеси на заштита на нивните информации.

Сите онлајн трансакции се извршуваат на платформата HTTPS. Остатокот од веб-страницата еСтандардно HTTP. Сепак, ова може да се промени, бидејќи Google неодамна додаде дека тие ќе почнат да го користат HTTPS како фактор на рангирање на пребарување, што ќе бидезначи дека повеќето веб-страници ќе ја променат надежта за подобрување на нивниот ранг на SERP.

4. Користете силни лозинки и ги менувајте редовно

Постои алармантно зголемување на бројот на насилни напади што ги користат хакерида се обиде да погоди кориснички лозинки. Еден начин да се заштитиме од такви е преку употреба на силни и уникатни лозинки. Тоа е императивда ги имаат овие карактеристики се применуваат за админ, веб-сервери и лозинки на база на податоци. Треба да се создаде лозинка која го користиразлични карактери и долги најмалку 12 карактери. Конечно, корисниците треба да ги променат лозинките за разни локации за да обезбедат двојнобезбеден. Шифрираните лозинки работат уште подобро бидејќи им отежнува на хакерите да ги добијат лозинките откако ќе извршат успешни прекршоци.

5. Направете административни директори да бидат тешки за место

Хакери ги напаѓаат изворните директориуми за да добијат податоци во врска со локацијата. Со користење наскрипти кои индексираат низ овие податоци, нивниот фокус се префрла на обидот да ги внесете папките содржани таму за да ја компромитираат безбедноста. Веб-страницасопственикот треба да осигура дека имињата што се користат во директориумите се познати само на веб-администраторите.

November 28, 2017