Back to Question Center
0

Упатството од Semalt - Како да го ослободите вашиот веб-сајт од хакерски напади

1 answers:

Постои голем број на компјутерски криминал што се случува преку мрежата. Како резултат на тоа, луѓето треба да останатсвесни за овие лица. За лицата кои поседуваат веб-сајт, безбедноста на е-трговија потфат плус онаа на вашите клиенти лежи во вашиотраце - used boat appraisals. Хакерите се основа на напади со измама, фишинг страници, како и разни хакерски хакери, како што се тројанци кои се присутни во е-поштаприлози.

Најчесто, хакерите целни веб-сајтови за многу причини. Тие би можеле да бидат од натпреварувачитестрана, барајќи да го спуштите вашиот сајт. Во други случаи, хакерите можат да бидат лица кои бараат лични податоци како е-пошта лозинкиили дури и информации за кредитна картичка. Постојат многу форми на хакове, од кои повеќето се врти околу тоа што жртвата страда.

Џек Милер, водечки експерт од Семалт ,дискутира за некои совети кои можат да ве оддалечат од овие хакери:

1. Користете безбедни лозинки.

Како админ на веб-страница, вашата лозинка има огромна административна улога во правењетосигурни дека целата страница е безбедна. Едноставните лозинки како 12345 не се безбедни и може да станат жртва на хакерски напад. Во другислучаи, не треба да користите лозинки кои се премногу очигледни. Лозинката како роденден или име на дете не е доволно безбедна. Тоа треба да бидекомплексна збор структура, комбинирање на различни видови на ликови во различни стилови..Исто така треба да се осигурате дека сите други страни ги користатвеб-страниците имаат и безбедни лозинки.

2. Користете HTTPS.

Користењето на заштитниот слој заштита може да значи најдобро за вашата веб-страница. На пример,веб-страниците кои имаат хостинг платформа HTTPS имаат корист над оние кои не. Како резултат на тоа, безбедноста на вашата веб-страница, како идека на вашите клиенти е многу зависна од вашиот хостинг план. Понатаму, лицата кои имаат корист од употребата на овие идеи, завршуваат со сигурноствеб-сајтови кои повеќето хакери не можат да навлезат.

3. Бидете запознаени со скрипти.

Повеќето хакери ја користат моќта на користење скрипти и CMS платформи. Овие системисодржат слабости кои одреден хакер може да ги направи. Бидете свесни за уникатните видови на карактери кои течат низ вашиотсистем, бидејќи постојат различни типови на слабости присутни во овој вид на код. На пример, веб-страници напишани во PHP, ASP иJavaScript покажува многу дупки во системот. Повеќето програмери ги игнорираат овие грешки и безбедносните мерки, но имаат тенденција да ги напојуваат делата на повеќетохакери. Можете да користите различни алатки за оптимизација и веб-администратори за да ги најдете овие грешки и да се грижите за нив.

Заклучок

Хакерството станува дел од нашиот секојдневен живот. Повеќето луѓе кои трошат некоизначителен дел од времето на интернет се соочува со бројни обиди за хакирање. Ситуацијата се влошува за оние поединци кои работат на друг интернетпроцедури како администратори до веб-страниците за е-трговија. Хакерите можат да пробијат веб-страница и да ги уништат некои од неговите витални аспекти, како што се операции.Вашите пребарувачки оптимизација (SEO) напори брзо може да стане ништо поради едноставни, успешни хакове. Како резултат на тоа, безбедноста на вашиотвеб-сајт и дека на безбедноста на вашиот клиент лежи во твоите раце како администратор на тоа место. Можете да ги користите советите во овие упатства за да направитеВашиот веб-сајт безбеден, куршум доказ против хакери.

November 28, 2017