Back to Question Center
0

Справување со малициозни спам - Пракса од Семалт

1 answers:

Ботови немаат најдобри резултати. Тие се брзи и го надминуваат бројот начовечки посетители на веб-страница. Мајкл Браун, менаџер за успех на купувачи на Семалт ,предупредува дека на ботови е лесно да се ловат ранливи сајтови со намера да ги напаѓаат, спамирање коментар системи, и предизвикуваконфузија во системите за известување за сообраќај. Приливот на малициозни реферали станува сериозен проблем, а Google трендовите укажуваатдека проблемот се зголемува експоненцијално.

Googlebot е добар бот

Главната цел на бот е да ги автоматизира задачи и да се маскира како посетител. Тие се изгребаатизворните кодови, собирање на податоци и извршување на функции како одговор на она што го наоѓаат - free 1 hour vps. Сепак, колку што звучи злонамерно, не сите селошо. Google бот го прави своето присуство познато на корисниците и им помага на редица веб-страниците на SERP. Некои ботови ги искористат предностите на ова и работат со користењелажни агенти жици што го прави да изгледа како тие потекнуваат од овој бот.

Лоши ботови и упатување спам

лоши ботови плагијат содржината на веб страната, крадат кориснички информации, кликнете измама на легалнореклами и неред извештаи генерирани од Google Analytics. Последната ставка на оваа листа има многу импликации за веб-страница. Тоа резултатиод различни малициозни апликации на упатување спам. На пример, тие ги нарушуваат податоците за сообраќајот од инфлацијата што ја создаваат, трикоткорисниците да ги посетат сајтовите што се појавуваат во извештаите на Google Analytics, што им овозможува да креираат назад линкови. Бидејќи тие се скриени каколегитимен сообраќај, тие успеваат да ги сокријат референтите.

Спам за упатување има 100% отскокнување стапки, и ограничено на-страница пати, што има тенденција да skewподатоци за извештаите. Како резултат на тоа, крајниот производ на овие извештаи најчесто е неважечки. Со текот на годините, ботови станаа пософистицирани..

Botnets

Хакери ги користат ботнетите за извршување на сложени напади. Ботнет е мрежа на роботикои го отежнуваат следењето на IP адресите и црната листа. Станува тешко да се заштити веб-страница, кога тие користат Дистрибутерна одбивка на услугата.Кога некој ја уништи или блокира еден, неколку други растат на своето место.

Референци на духови

Повеќето веб-страници во моментов го имаат кодот на Google Analytics тешко кодиран во нив. Препраќањеботови може да го избришат единствениот UA код од изворниот код и да го користат за следење на страницата. Оттогаш, станува возможно да се испраќаат информациида ГА, без да мора да ја посетите. Тие ги користат предностите на Протоколот за мерење на Google Анализа, кој не врши дискриминација на какви било податоци што доаѓаатза тоа.

Запирање Спам упатување Дух

Корисниците можат да ги игнорираат духовните референции и да го вратат интегритетот на податоците што се користат во сообраќајотизвештаи. Филтер на име на хостирање е еден начин за ова, бидејќи гарантира дека ги зема предвид само информациите што важат од валидни веб-страници. Со таквамерка во место, сите духовни референции, оди напред, не се рефлектираат во аналитичкиот извештај. Тоа не е трајно решение, како што се хакериветер на спротивните мерки што се поставени.

Блокирање Нормално упатување на спам

Во повеќето случаи, веб-страниците пријавуваат активност од автоматски ботови на нивната веб-страница. Овие се повеќеконтролира користејќи традиционални методи за блокирање на спам. Ако некој избере да користи Google Analytics, процесот може да биде долг и исцрпен. AnПрограмата за автоматско блокирање е Sucuri Website Firewall, со опција за сопствени правила за преференци на корисникот.

Заклучок

21 век го покрена прашањето на слоевитa безбедност. Понекогаш е досаднода се справи со спам. Сепак, луѓето треба да почнат да се навикнуваат да преземат мерки за да обезбедат дека ги штитат нивните податоци со сите средства.

November 28, 2017