Back to Question Center
0

Што е "Интернет измама"? - Semalt дава одговор

1 answers:

Интернетот е огромен економски ресурс, кој има голем број поволности за повеќето корисници. Многу луѓе можат да го искористат потенцијалот на пазарот, кој интернет го поседува. Бизнисите со веб-страници за е-трговија можат да добијат клиенти од целиот свет. Во повеќето случаи, луѓето ги градат веб-страниците со крајните корисници - voip solutions for small business in portland. Има многу мали шанси да се размислува за зајакнување на сајбер безбедноста на вашиот сајт. Сепак, разбирањето на интернет измама може да ја направи вашата веб-страница за е-трговија безбедна преку комбинација на бројни методи за докажување на хакерите.

Знаењето за интернет измама може да биде корисно за местото во општите маркетинг техники како пребарувач оптимизација (SEO) зависи од ефикасноста на веб-сајтот безбедносни карактеристики. Google може да означи сајт како несигурен, што може да ги направи некои купувачи страв да извршат трансакција на страницата. Исто така, важно е веднаш да се пријават случаи на интернет измама. Може да бидете во можност да ја зачувате безбедноста на вашите клиенти, како и на вашиот бизнис на е-трговија.

Рос Барбер, Семалт Менаџер за успех на клиентите, нуди да ги разгледа следниве видови интернет-измами:

  • Хакерство. Хакери се компјутерски специјалисти кои можат да манипулираат со системите и да стекнат неовластен влез во повеќето системи..Оставањето подалеку од хакери е важно. Хакерите можат да направат бизнис да ја изгубат својата услуга поради DoS напади. Во други случаи, интернет измама, како кражба на кредитни картички, се случува преку помош на хакери. Од суштинско значење е да се чуваме од техники на хакирање, како што се SQL Injection, како и Cross Scripting (XSS). Можете исто така да креирате кампања за информирање на вашите клиенти за да ги известите за важни совети за да бидете безбедни.
  • Спамирање. Спам-пораки се е-пораки кои имаат тенденција да имаат нејасен мотив зад нивното присуство. Спамери користат сите видови на техники за да ги направат своите субјекти да кликнат на линковите кои имаат тенденција да бидат штетни или со малициозни ефекти. На пример, тие може да содржат тројанци кои можат да го пробијат компјутерот на жртвата и да одземат вредни информации. Овие вируси исто така може да го оштетат целиот датотечен систем што доведува до губење на услугата на компјутерот на жртвата.
  • Фишинг. Фишинг е техника која повеќето измамници ги користат за да ги измамат луѓето да дадат кориснички ингеренции. Таа, исто така може да ги прекори другите релевантни информации, како и правење бројни други хакове. Фишинг вклучува создавање на дупликати веб страници. Хакер потоа мора да бара начин да ја измами жртвата во користењето на лажната веб-страница како легитимна. Корисниците потоа можат да добијат беспрекорен пристап до податоците за клиентите без нивна согласност.

Заклучок

Компјутерската безбедност е неопходна за повеќето веб-страници за е-трговија. Важно е да се направи сајт кој е безбеден од делата на хакери, како и оној што може да им овозможи на клиентите да купуваат без многу удари. Како резултат на тоа, важно е да се поседуваат некои соодветни знаења во врска со интернет измами. Многу случаи на спамирање и хакирање се случуваат поради недоволна свесност за жртвите на претстојните напади. Како резултат на тоа, состојбата на сајбер-безбедноста останува во многу компромитирана држава. Овој водич има суштински интернет измами совети. Прашања како кражба на кредитни картички, како и кражба на идентитет не можат да се соочат со вас кога ќе ги примените овие мерки.

November 28, 2017