Back to Question Center
0

Семестар Dicas De Compartilhamento Como Melhorar Sua Taxa De Conversão Do Site

1 answers:

Мајкл Браун, Семалт Менаџер за успех на купувачи, верува дека стапките на конверзија се клучни за успехот на секој онлајн бизнис.

Привлекувањето на посетителите на веб-страница не е доволно бидејќи исполнува само една цел, што е за да предизвика интерес на купувачот. Тие треба целосно да се посветат на купување, за што се работи за конверзија. Сепак, добивањето на луѓе да се претворат не е лесно - business consultant portland. Следниот текст претставува неколку клучни размислувања за принципите на девизен курс кои бизнисот може да ги користи.

Брзина

Клиентите немаат многу време да губат денес. Помеѓу нивните бурните животи и нивните опсесии на нивните таблети и паметни телефони, им треба "три-втора верзија" за сè што прават. Ако клиентот се упати на веб-страницата на претпријатието и страниците се одвиваат премногу долго за да одговорат, или да не се вчитуваат, најверојатно тие веднаш ќе ја напуштат веб-страницата. Неверојатно е да имаат верба во производ од компанија која не зема време да го подобри своето искуство преку подобрување на брзината на веб страната. CXL.com ја потврдува оваа идеја во една статија во која се наведува дека 57% од клиентите остануваат на сајтот најмногу три секунди пред да одлучат да заминат.

Едноставност

Слично на претходното начело, луѓето немаат доволно време да поминат низ долги и извлечени презентации. Тие се заинтересирани само за тоа што е крајната линија за нив..Тоа не значи дека бизнисот не може да ги забавува на патот. Тоа само значи дека треба да се избегнуваат долги времиња кои имаат потенцијал да го изгубат значењето. Директните информации имаат повеќе стапки на конверзија. Дури и кога користите големи податоци, продавачите треба да се сеќаваат да ги разбијат во помали, разбирливи парчиња.

Ласерски фокус со CTA

Досега, сите принципи инсистираат на тоа да се фатат до крајна линија. Дури и кога бизнисот ја оптимизира содржината за да обезбеди брзина и едноставност, исто така треба да побара продажба. Како продавач, таа победи логика ако некој очекува посетителите да се претворат без да побараат од нив да го сторат тоа. Во овој поглед, треба да биде доволен јасен и концизен повик за акција за целниот страница. Иронично, неколку CTA копчиња, поставени стратешки на различни страници на сајтот, со помала веројатност да ги зголемат конверзионните стапки. Еден, добро напишан и краток CTA е доволен.

Идентификувајте ја и анализирајте ја целната публика

Пред да направите нешто друго, продавачите треба да истражуваат за кого бизнисот сака да го конвертира, за целната публика и целната демографија. Нема смисла да се ставаат информации на веб-страница без јасна насока. Откако ќе заврши истражувањето, тимот за маркетинг може потоа да ги прилагоди сите содржини во пишување, социјалните медиуми, блогирањето и целиот маркетинг план за да ги одрази потребите на целната група. Со тоа, им се чини на клиентите дека намерата за ставање на содржината таму е посебно насочена кон презентирање на решение за нивните проблеми. Со еден збор, без разлика кој е публиката, никој не сака да губи време.

Избегнувајте порака за пораки

По идентификувањето на целната публика, на пазарот треба да се осигура дека содржината што ја даваат е обичај на нивните барања. На кратко, сето тоа треба да се одрази назад кон брендот. Запуштањето негативно влијае врз довербата и довербата што резултира со губење на потрошувачите, бидејќи тие остануваат лојални на брендовите кои се држат до она што тие го ветуваат.

Заклучок

Конверзијата е за успех во бизнисот, следејќи ги овие начела гарантира дека ги претвора потенцијалните клиенти во клиенти.

November 28, 2017