Back to Question Center
0

Семејство Добитник на знаење Семејство Семејство Семејство Семејство Семејство Непознато Датум

1 answers:

Во светот на бизнисот, бизнис анализа често се смета дека е внатрецарството на аналитичарите од левата страна, додека квалитативните работни места, како што се рекламирањето и маркетингот, се однесуваат на креативни видови на десниот мозок. Овие две активности, иако од суштинско значење за успехот на бизнисот, тешко зборуваат на ист јазик.

Игор Гаманенко, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, наведува дека плимата на големи податоци го изменила статус кво. Креаторите на овие големи податоци се со сите дефиниции нагореи следната генерација. Тие ги живеат своите животи на социјалните медиуми, практично сите нивни секојдневни активности снимени во текстуални пораки,дигитални фотографии и нивните плејлисти, како и нивните преференции зафатени од интернет-колачињата - sage green wedding hats.

Тие разговараат во текст-зборува, емоти и меми, сите пренесени дигитално и трансформира во податоци, што во суштина е кодирано во битови и бајти. Оваа форма на податоци за дигитален маркетинг, создадени од дигитални и социјални медиуми ги донесе овие две активности заедно. Затоа, за да бидат успешни, бизнис менаџерите на оваа возраст мора да научат да зборуваат и во geek, како икако стратегија и синтаксата на двата стила се податоци.

Ако не сакате вашиот бизнис да биде изоставено, треба да ги прифатите податоците демократија. Големи податоци станаа извор на енергија на деловните активности, со што се појави нова демократија на податоците..Тоа е отворена извори итолпата извори. Исто така, нејзиниот обем и разновидност се одлични, што го отежнува одржувањето на традиционалниот процес на известување што во суштинаиспорачува податоци во добро дефиниран процес.

Наместо тоа, бизнис аналитичарите треба да ја распоредат анализата на самопослужување за да бидат сигурнименаџерите на фронтовите ги добиваат податоците што ги бараат за да донесуваат одлуки и да преземат валидни дејства. Со поголеми количини на податоци достапни во форма што е помалку обработено, бизнис може да го спроведе управувањето со податоците, анализата, безбедноста и известувањето како заштитни шини за да ги обезбеди информациитепостојано тече сигурно и прецизно.

Маркерите мораа да ја научат новата синтакса на податоци и анализа. Тоа веќе не едоволно за целни клиенти врз основа на статичка демографија. Тие сега треба да научат како да идентификуваат и да реагираат на новите модели на однесувањеи преференции што ги собираа од дигиталните стапажи на нивните клиенти.

Слично на тоа, аналитичарите сега го учат јазикот на маркетингот и како можатсе претвораат во однесување на клиентите и параметри кои можат да се мерат и анализираат. На овој начин, и продавачите и аналитичарите можат заедноразвивање на податоци за известување и аналитички модели кои одговараат на барањата и за задниот крај на податоци и пред крајот на известување.за тоа.

Повеќето цели на клиентите се многу течни, и на тој начин не можат да бидат фатени во фиксен комплет спецификации. Тие се ефемерни предмети што доаѓаат и си одат, слично на океанските бранови, а во повеќето случаи бранот помина долго пред Извештајот е генериран и испорачан.

Затоа, ако сакате да бидете успешни во современиот свет на Биг податоци, треба да научите како да ги интегрирате квантитативните процеси како што се бизнис аналитиката и науката за податоци со квалитативниот процес, за пример, маркетинг стратегија и анализа на одлуки. Со тоа, ќе се постави за успех во новиот дигитален пејзаж.

November 28, 2017