Back to Question Center
0

Semalt: Важноста за исклучување на сите надворешни IP адреси

1 answers:

Човечката природа е грешка. Затоа е очигледно дека некои работи треба да се направат порано, а не подоцна, тие се уште се одложуваат. Со други зборови, одложувањето секогаш победува. Со исклучок на сите надворешни IP адреси е важно особено кога се работи за старт блог или веб-страница. Ако сакате мазен и ефикасен систем, тогаш ова не треба да се занемарува. Сепак, има две тесни грла. Прво, овој сообраќај преклопува клучни податоци, како што се бројот на прегледи на страници и времето поминато на веб-страницата. Второ, таа ја намалува стапката на отскокнување додека ја зголемува фреквенцијата на сурферите кои се враќаат (корисници).

Бидејќи веб администраторите ги користат овие податоци за анализи и подобрувања, постои потреба да не ја блокирате вашата IP адреса. Сè што е спротивно на оваа магија несреќа на вашата способност да го фати вредни увид - од анализата.

Овде е водич од Frank Abagnale, Semalt Manager за успех на клиентите, за тоа како да ја исклучите IP адресата од Google Analytics.

Прв чекор: одреди ја вашата IP адреса

Овој чекор е прилично јасен и Google е таму за да помогне. Само внеси ја What's my IP адреса. Во рамките на секундата ќе се појават резултати и на врвот на резултатите ќе видите IP.

Чекор два: движете се кон филтрите

За ова треба да го направите следново:

 • Одете во Google анализи и влезете во вашата сметка. Откако ќе се најавите, треба да можете да го видите домот на сметката.
 • кликнете на таблата "Администратор" некаде на врвот на менито за навигација. Ова ќе ве пренасочи на друг екран
 • по горниот чекор, одберете ја сметката под која вашиот домен е вгнезден
 • ги идентификувате и одберете доменот (сопственост) кој сакате да го исклучите од извештајот за аналитика
 • изберете еден од јазичињата означени со јазичиња потоа креирајте еден (додадете нов филтер).

Чекор три: нанесување на филтерот

Претпоставувајќи дека претходно не сте го направиле тоа, забележете го следново:

 • создаде нов филтер за профилот
 • мислам на посебна уште лесно да се запамети името на филтерот. Пробајте нешто како моите блокирани IP адреси
 • изберете претходно определен филтер, потоа преминете кон следниот чекор
 • прават промени во второто паѓачко мени така што го чита "сообраќајот од IP адреса".
 • ја внесувате вашата IP адреса како што сте ја нашол како што е илустрирано на почетокот на ова упатство.
 • ги зачувате промените, и вие сте добро да одите

Тоа е толку едноставно. Сега, кога сте се погрижиле за ова, вие сте на слобода да сурфате преку својата веб-страница, без да морате да се грижите за се што е можно погрешно за извештајот / податоците на Google Analytics. Како за вашата погодност? Цените за исклучување на IP адресата од Анализа на Google се едноставни и не бараат да бидете технички гуру. Едноставно следете ги чекорите наведени, и сте завршиле:

 • Прв чекор - нека Google ви помогне да ја идентификувате вашата единствена IP адреса
 • Чекор два - се движите низ менито на сметката и креирајте сопствен филтер
 • Чекор три - уредувајте сопствен филтер за да ја исклучите вашата IP адреса и да ги зачувате сите промени Source .
November 28, 2017