Back to Question Center
0

Semalt сугерира како да ја зајакне вашата EMM кампања

1 answers:

е-мејл маркетинг е една од најмоќните дигитални маркетинг стратегии во светотденес. Неодамнешниот извештај покажа дека е-поштата на трансакциите регистрираат 8 пати повеќе отворени и кликне од било кој друг тип на е-пошта и генерираат6 пати повеќе приходи од другите маркетинг стратегии како маркетинг на социјалните медиуми. Е-пошта маркетинг технологија е исто така се користи од страна на 82%на B2C и B2B компаниите да се задржи во допир со клиентите, како и пазарните производи и услуги.

Еве советодавни совети за тоа како да ја зголемите вашата ЕММ кампања како што е предложено од Рос Барбер, Менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги.

1 # Запознајте ја вашата публика

Разбирање на потребите и очекувањата што ги има целната публика од вашиоткомпанијата ќе ви помогне да дојдете до кохезивни пораки кои ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели - pungiball bambinos. Инаку, бомбардирањето на сителуѓето на вашата листа со една порака ќе му наштетат на вашата репутација и ги бркаат клиентите. Некои од претплатниците можат исто такаозначете го е-поштата како спам, ако не им понуди никаква вредност.

2 # E-mail треба да биде краток и краток

Во минатото, беше вообичаено да добивате е-пораки пополнети со страници со содржина.Иако компаниите сè уште испраќаат вакви електронски пораки, тие се поретки. Одржување на вашите пораки кратки и директно до точкаќе ги зголеми шансите вашите пораки да бидат отворени и прочитани од страна на примачот..Уште поважно, милиони луѓе користат мобилен телефонуреди за читање на е-пошта, така што кратко ќе им овозможат на целната публика да ги чита погодно додека сте во движење.

3 # Затворски линии за отворање

Досадни е-пошта тема и здодевни отворање линии како што се "Здраво Сер" или "Жал ми еда ве мачат "се застарени и може да доведат до тоа вашите пораки да бидат обележани како спам од вашите претплатници, без оглед наитност или важност на пораката. Издвоите од толпата со користење на отворени линии кои веднаш ќе го привлечат вниманиетона примачот и мотивира него или неа да ја отвори и прочита содржината на е-поштата.

4 # Адреса загриженост на примачот

Одбегнувајте да користите застарени и генерички интро како "Почитуван господине, Почитуван купувач"и слично. Направете го тоа лично со внесување на името на примачот во овој дел од е-поштата. Ако праќате сликичкае-пораки, сеуште е можно да ги направите лични со вклучување на името на секој примач во насловот. Ова ќе се покажедека ти е гајле и е-поштата не е случајно испратена.

5 # Вклучете повик-акција

Повик кон акција е фраза или збор што ја опишува активноста што ја сакатепримачот да го земе по читањето на е-поштата. Се препорачува да вклучите една CTA по е-пошта, бидејќи повеќекратни CTA имаат големи шансина збунувачки корисник. Ако имате намера да го користите за да го насочите примачот на одредена страница на веб страната, осигурајте се дека содржинатана оваа страница одговара на очекувањата или ветувањата што сте ги направиле во е-поштата.

6 # Направете го читлив

Најмногу успешни е-мејл продавачи ја совладале уметноста на правење на нивнитепораки читливи и пријатни. Употребата на големи, читливи фонтови кои можат да се видат и на десктоп и на мобилен е еден од сигурен оганначини за постигнување на оваа цел.

Започнете со примена на овие шест докажани совети за да постигнете голем успех од вашиоте-пошта маркетинг кампања. Бидете сигурни да ги следите резултатите добиени за да знаете дали сте на чело во вистинската насока.

November 27, 2017