Back to Question Center
0

Semalt Spiega Perché Gli Esperimenti Mantengano Во Вита Ла Туа Набавка на е-трговија

1 answers:

Е-трговија се соочува со огромни промени во секој аспект. Воведувањето на виртуеленопциите за пазарување во реалноста, мобилните системи за плаќање, оптимизација и нови валути што се појавуваат докажува дека тоа ќе биде предизвик за нови дојденци и стари играчи.

Клиентите се расипуваат со изборот на услугите што ги нудат сопствениците на интернетпродавници. Развојот на иновациите ја подобри испораката на вратите и брзината на услугите. Така усвојувањето на технологијата се менува однесувањето на потрошувачите и остава онлајн платформи со потребата да се експериментира бидејќи е единствениот пат за опстанок.

Иван Коновалов, експерт Семалт Дигитални услуги, дава увид во тоа како експериментите ги подобруваат вашите резултати во бизнисот со е-трговија - bueroreinigung uster.

Е-трговија бизниси мора да прифатат брзо експериментирање и интеграција

Можности во онлајн бизнис доаѓаат и одат многу брзо. Како пракса и искуство од шоуто на нашиот клиент, постои потреба од брзо прекинување на можностите, особено кога конкурентната жар е висока.

Некои продавачи го прифатија експерименталниот начин на размислување

Додека на пазарот на онлајн платформа се соочуваат со предизвикот да се направат солидни инвестиции од своето време и енергија за да можат да експериментираат со нови идеи, некои продавачи го прифатија предизвикот. Во една неодамнешна статија од Оптимизе и eTail, Бизнис-критичното влијание на експериментирањето 2017, 6 проценти од испитаниците потврдија дека повеќе од 20 проценти од растотна нивната онлајн бизнис се должи на експериментирање..

Деновите на верување во веќе тестираните програми не гарантираат перформансина бизнисот. Тркањето со експериментирање ги поттикнува откритијата во онлајн-пазарните стратегии кои можат да ја зголемат конкуренцијата од другите играчиво индустријата.

Разбирање на можностите донесени од експерименти

Постојат причини зошто обичните онлајн бизниси не растат дури и со апликацијатана оптимизација. Тие стравуваат затоа што не поставуваат тешки прашања, што секогаш доведуваат до откритија.

Просперитетните бизниси не се плашат да поставуваат такви прашања и да се ангажираат во експериментирање, што ги прави да ги откријат новите достапни можности.Придобивката од експериментирањето е да одговори на отворени прашања кои водат до откритија без страв од неуспех или успех. За разлика одтестирајќи ги целите за да ја потврди постоечката теорија, експериментирањето бара да се донесат нови идеи до табелата со испитување на исходотна дадена хипотеза.

Социјалните медиуми индустрија извештај од мај 2017 година покажа 88 проценти од пазарот сакаат дада ги утврди предностите на користењето на социјалните медиуми реклами. Апликацијата SEO, платформи за социјални медиуми е идеална и за експериментирање и затестирање на стратегии. Комбинацијата на тестирање и експериментирање на нови идеи е одличен пристап за постигнување успешна интернетперформанси.

Треба да бидете трпеливи

Исто како SEO, примена на експериментирање или тестирање на нови идеи истратегии е иницијатива која бара трпеливост да се посвети трпеливост. Експериментирањето следи одредени чекори кон успехот. Тамутреба да биде буџет, лице одговорно за постапките при користење на MBO во маркетинг системот дава бонуси за добри перформанси.Цениме некој од резултатите, а потоа го споделуваме искуството со другите.

За најдобри резултати во маркетингот, експериментирањето и тестирањето мора да бидат оптимални иследете повторување што е можно побрзо. Ова ги олеснува корекциите на грешките и преструктуирањето на пристапите. Наоѓање на неискористенможности, експериментирање, учење и повторување е новиот цикличен формула кој постојано се ажурира со културата во е-трговијабизнис.

November 27, 2017