Back to Question Center
0

Семалт Совети за градење на е-мејл листа и да започнете со онлајн маркетинг

1 answers:

Имајќи листа на е-пошта ви овозможува да започнете да правите пари. Ситепотребно е е-мејл да препорача некој нов производ кој го промовирате, а вие би можеле да иматеогромен ден на исплата, но само ако сте успеале да изградите голема листа. Семалт експерт за дигитални услуги,Мајкл Браун дели корисни совети за тоа како да започнете со онлајн маркетинг.

Замислете дека имате информации за новиотпроизвод, кој ќе најдете вредни и корисни. Едноставен е-мејл испратен на листата на 10 - guide metalliche per cassetti.000 луѓе соразговорот стапка од 5% ќе резултира со 500 продажба. Претпоставувајќи дека заработувате 10 долари провизија за продажба,што е многу конзервативна проценка, ова ќе ве заработи за 5.000 долари во еден ден, за помалку одеден час работа. Уште не е сигурен за градење на е-мејл листа?

Секако, е-мејл листа од 10.000 е средна големиналиста, која ќе потрае неколку месеци за да се изгради, па треба да почне да работи на тоа денес, а не утре. Напобрзо ќе почнете да ја градите својата листа, толку побрзо ќе добиете да седат назад, пратете е-пошта за новапроизвод, и да заработи повеќе во тој час отколку што обично би го направиле за еден месец.

Придобивките од е-пошта листа

  • Цена-ефективност на вршење директен маркетинг
  • Способност да се анализираат кликванияи други витални статистики кои ви помагаат да ја прилагодите вашата е-пошта стратегија
  • Градење на доверба и доверба, нудејќи вредност во текот на времето
  • Високи конверзии порадиза градење тековни комуникации со вашата e-mail листа

Еден од најважните делови на градење на е-пошталистата е зачувување на вашите претплатници. Многу е честа за читателите со такт да се претплатат за нивниот бесплатен "поттик"и потоа се отстрани од вашата e-mail листа потоа. Треба да бидете во можност да им дадете вредност за нивпостојано во текот на вашата размена на е-пошта, во спротивно, каже збогум на вашата напорна работа и идните профити ..

Ефективни е-мејл маркетинг кампањи се за ситеправилен пристап. Помислете на сите пораки што ги добивате секојдневно и зошто некои од нив се фататвнимание и други беа избришани. Постои наука за добивање интерес на претплатниците и доверба прекуедноставна е-пошта. Ова е разликата помеѓу "спам" што ја добивате и пораките со кои ќе кликнете за да дознаете повеќе за тоа.

Клучни точки кои треба да се запомнат при изградбата на вашата листа

  • Креирај доверба со обезбедување експертиза и вредност во целниот ниша
  • Активирање на нивните емоции одкреирање приказни што читателите го наоѓаат фасцинантно
  • Резервна копија на вашиот раскажување приказни со вистинска логика како што епрепораки за да ги добијат уште повеќе заинтересирани

Важно е да зборувате директно со вашите претплатници.Знаете зошто се пријавиле, па разговарајте со нив на начин што ќе го привлече вниманието. Никој не сака е-маилшто зборува за неважни точки, па брзо стигнете до точка. Потоа кажете им приказна која тиеможе да се поврзе со. Ова ќе предизвика емоциите да дојдат до површината, што е токму она што го барате.

Најдобар начин да се изгради листа на е-пошта е да се користи aреномиран автоматски одговор. Можете да поставите автоматизирани е-пораки кои ќе траат неколку недели во иднината, и штом еднаш ќе се направи,вие не мора да правите ништо. Постојат многу опции, но Aweber се чини дека е најценета. Тамуе поттик да се најде бесплатна или поевтина алтернатива, но проблемот со тоа е вашата електронска пошта може да биде ограничендо еден неделно, или ќе завршат во полето за спам на вашите претплатници.

Линиите за е-пошта треба да бидат неодоливии да се подобри од љубопитност на секого. Раскажувањето приказни е од суштинско значење за да се фати нивниот ум и да се натераат на вашата темана размислување. Учењето повеќе за Пишување ќе ви помогне да произведувате вредни е-пораки кои ги добиваат вашите претплатници да читаат и сакаат

Не заборавајте да се изгради доверба со вашата e-mail листа предќе почнете да склопувате производи и сакаат продажба. Орган доаѓа од доверба, и тоа е она што ви овозможува да направите продажба во иднина.

Бидете сигурни дека му кажете на читателот што да прави. Тоаби можеле да звучат контрадикторно, но истражувањата докажаа дека казнуваoето на лицето да направи нешто добива подобар одговор одбарајќи од нив да направат нешто. "Пријавете се сега за 1-на-1 тренинг" ќе биде поефикасен од "Дали сакате да се регистрирате за 1-на-1 тренинг?".

Се надеваме, оваа статија ќе ви помогне да научитенешто или две за изградба на е-маил листа. Најважно е да знаете дека не можете да почекате да започнете. Тоа е одод витално значење што веднаш ќе започнете со оваа задача. Ако имате било какви двоумења, обратете се на Семалт Дигитални услугипа ние ќе ги направиме работите јасни за вас.

November 27, 2017