Back to Question Center
0

Semalt: Се што треба да знаете за рекурентните напади за безбедноста на веб апликациите и начините за нивно избегнување

1 answers:

Зголемување на малициозен софтвер напишани таргетирање прозорци наместо оперативен Macсистемот во минатото остави многу технолошки гуруа кои се прашуваа за причините за овој тренд. Многумина тврдеа дека ова може да се должи на силата наMac, додека други го виде тоа како резултат на голем број корисници на Windows, што го прави наградуван потфат за хакери на веб-сајтови.За жал, популарноста на Mac доаѓа со зголемување на бројот на тројанци и поврзан малвер со потенцијал да му наштети.

Игор Гаманенко, менаџер за успех на клиентите Семалт ,се фокусира на потребата да се заштитат не само прелистувачите туку и веб апликациите.

Извори на движечка сила за веб-хакери

Кога корисниците ви даваат информации за складирање во вашата база на податоци, тие имаат очекувањадека ќе остане доверлива - security systems best. Она што не е познато е дека некој веб-сајт хакер некаде копа околу вашиот веб-сајт во потрага по слабиукажува на експлоатација. Или од следново може да ги инспирира нивните намери.

  • Да ја докажат својата моќ на заедницата.
  • Причина загуба на вашата компанија преку уништување на базата на податоци.
  • Pilfer кориснички податоци.
  • Преземи критични информации за продажба на црниот пазар. Во овој случај,тие не оставаат никакви траги и продолжуваат да прават штета за подолг временски период.

Причини за тоа зошто веб хакерите целеле апликација

1. Популарноста е главната причина. Кога имате изградено успешен интернетсајт, мора да има конкуренти кои се чувствуваат надминати и треба да направат се што е можно за да останат релевантни.

2. Политички причини..Ова го потврдуваат такви групи како анонимни оркестрирачиишто мотиви за напад врз владите и религиозните организации треба да дадат изјави.

3. Лутите вработени, исто така, понекогаш се здружуваат со аутсајдери како резултат на незадоволство.

Повеќето повторливи хакирање напади

1. SQL Инјектирање напади

Во овој случај, целта на нападот врз базата на податоци е кражба, уништување или менувањекориснички информации. На пример, веб-сајтот хакер може да ги прилагоди финансиските резултати на компанијата и, исто така, краде клучна информации за клиентитекако броеви на кредитни картички.

2. Напади на напади на крос-сајтови

Ова вклучува вметнување на злонамерен код кој се извршува на страната на жртвата.

3. Дистрибуирани напади на одбивање на услуга

Ова подразбира генерирање на илјада IP адреси насочени кон поплавување на место со сообраќај.Ова ја прави страницата бавна или недостапна за одреден период.

4. Напади на напади на крстосници

Корисникот е измамен за да преземе линк или слика за време на автентична сесија која помагаво извршувањето на малициозни напади.

Начини за заштита на вашите средства и корисници

Со веб апликации се опкружени со сите горенаведени слабости, без програмерби сакал да ги ризикува неговите напори. Ова го прави неопходно да се вклучат превентивни мерки од почетните фази до крајните. Некоирешенијата се прилагодени на конкретни задачи, додека други се прават на континуирана основа. Преглед на кодови, нивно скенирање и програми за лов на бубачкитреба да се извршуваат низ целиот животен циклус на апликацијата. Ако барате конкретни решенија за напад, можете да изберете од спроведувањето на користењетона CAPTCHAS, користење на складирани процедури со автоматски параметри или користење на Web Application Firewall кој ги надгледува и блокира потенцијалитенапади.

November 28, 2017