Back to Question Center
0

Semalt: Прекрасно совети и трикови за заштита од напади на Интернет

1 answers:

Хакерство е огромен ризик дека повеќето компании или дури и луѓе се соочуваат во нивниот ден на денактивности. Хакер има познавање за пристап до лични информации преку создавање на привремен веб-сервер кој не е легитимени користење на сервер како спем-предавател. Хакери најчесто се насочени кон веб-сајтови кои имаат само основна безбедност.

Ник Чайковски, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт ,знае како да ги спречи сајбер криминалците од хакерство:

Ажуриран софтвер

Неопходно е да се ажурира софтверот на веб страната колку што е можно побрзо - airmax omni 2g10. На овој начин,системот го штити корисникот и ги спречува хакерите да пристапат кон локацијата. Како резултат на тоа, невозможно е напаѓачите да добијат далечинскипристап и да го користите против сопственикот. Може да се користат CMS-провајдери, како што се Magento, кои нудат ажурирања и приклучоци за тие веб-страници најчестоупотреба. Преземањето такви акции го става сопственикот на страницата чекор понапред во спречувањето на хакерите кои имаат малициозни намери да добијат вратен влез во некоја локација.

Инсталирајте безбедносни приклучоци

Откако ќе го ажурирате целиот софтвер, осигурајте се дека дуплирајте ја веб-страницата со инсталирањебезбедносни приклучоци како што се iThemes кои можат да детектираат каква било форма на хакирање и да ја поправат. Безбедносното решение на сајтот SiteLock може да се идентификува ида ги отстрани сите потенцијално несакани програми и да ги идентификува сите дупки создадени.

Користете HTTPS

протокол за пренос на хипертекст безбеден (HTTPS) е безбедносен протокол кој гарантираенкрипција на сите комуникации пренесени помеѓу прелистувачот и веб-страницата. Неговата цел е да го задржи интегритетот на високо доверливиинформации како податоци за кредитни картички и лозинки..Експертите препорачуваат онлајн продавниците да го користат овој предлог за своите портали. Дода утврди поголема безбедност, корисникот треба да го користи HTTPS заедно со безбедносниот слој (SSL) и безбедносниот слој за безбедност.

SQL Injection

SQL инјекција напад е кога хакер може да биде во можност да пристапите најмногу од витално значење на корисникотинформации со користење на параметар URL или веб-форма. За да се спречат нападите на SQL Injection, треба да се користат параметризирани пребарувања. Тие го обезбедуваат тоаизворниот код на веб страната има доволно параметри за да спречи отворање на хакерски простор за уништување.

Користете Полиса за безбедноста на содржините

Cross-site scripting (XSS) обично е напад каде хакер извршува малициозни активностискрипти на акредитиран веб-сајт. Параметризираните пребарувања се алатки кои се користат за да се спречат овие напади, осигурувајќи дека повторно не останува празно местоза хакери да се најават. Политиките за безбедност на содржината се исто така клучни во спречувањето на нападите на XSS, бидејќи тие дозволуваат влез од одредени домени.Прелистувачот само акредитира и овозможува влез во прецизен извор на скрипта. CSP ги идентификува прелистувачите кои се валидни и оние кои се фалсификувани.

безбедни лозинки

Од суштинско значење за сопственикот на сајтот е да ги користи сложените лозинки кои хакерите не можатлесно се идентификуваат. Се случува само ако сопственикот комбинира специјални знаци, бројки и букви за нивната лозинка.

Камуфлирање на административните директориуми

Хакерите можат да ги скенираат администраторските директориуми и регистри преку веб-сервер.Тие можат да бараат имиња како "пристап", со што се зголемува потенцијалот на хакерот да ја ослабне безбедноста на веб страната. Да се ​​намалат шансите наова се случува, бидете сигурни дека да ги преименувате сите административни папки.

Заклучок

Мудро е да се биде сигурен, со плаќање на највисокиот долар за најдобрите безбедносни ресурси.Разговарано погоре, се седум од најдобрите совети кои треба да ја стартуваат веб-страницата.

November 28, 2017