Back to Question Center
0

Semalt: Предности на следење на одговорите на корисниците на вашата содржина

1 answers:

Социјалните медиуми станаа витална алатка за ширење идеи на интернет. Околу 50.000 мисли направени од секоја личност секој ден е важна предност за да се изградат информации онлајн дури и со минимална примена на оптимизација, но само ако содржината е значајна. Добрите идеи растат онлајн сообраќај. Веб посетителите ги содржат информациите и ги споделуваат преку разни онлајн платформи.

Џејсон Адлер, Менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, наведува дека процесот на креирање на атрактивна содржина што привлекува вистинска публика бара од целата публика да ги цени придонесите за коментари - web hosting in dushanbe. Некои од начините што ги користи публиката за споделување на веб-содржини се следните реакции:

Спамирање: Содржината што не е разумна и не придонесува кон барањето на публиката, се соочува со голема веројатност дека се нарекува бескорисна и затоа спам. Спамирањето содржина го елиминира од идната интеракција со веб-корисник.

Прескокнување: Писателот на содржини кој меша релевантен и ирелевантен материјал на веб-страница, му дава тешко време на читателот. Корисникот ја прескокнува ирелевантната содржина за да најде што е корисно за него или неа. Ако содржината е постојано сиромашна, писателот е напишан на крајот.

Скенирање: Кога читателот се сомнева во релевантноста на веб-содржината, тие читаат во брзање да изберат нешто релевантно при прескокнување на остатокот од содржината.

Запирање: Ако статијата допира до читателите, тие може да престанат да размислуваат за предметот што се чита и да се фокусира на нивните лични или професионални прашања.

Заштеда: Добар содржина во вредност од референцирање или идни посети е вредна заштеда за брзо пребарување.

Менување: Допирната содржина влијае на вредностите и карактерот на читателот. Нивните ставови и пристап кон нормалниот живот се менуваат.

Испраќање: Читателите можат да ја споделат содржината ако сметаат дека не е само корисна за нив туку и за другите луѓе.

Ширење: Олеснувачката содржина се шири преку блогови и социјални медиуми. Содржината стигнува до многу луѓе преку личните медиумски платформи.

Претплатување: Кога читателите се задоволни со содржината, нивната крајна форма на изразување на доверба е да се претплатите на страницата за повеќе содржини во иднина.

Постојат неколку размислувања пред да објавувате содржини онлајн ако треба да добиете добар одговор.

1. Запознајте ја публиката

Познавањето на публиката е од фундаментално значење за да се осигури дека содржината има позитивни читатели. Пишувањето треба да се фокусира на публиката, а не на писателот. Да се ​​запознаеме кои се публиката, нивните интереси и нивната загриженост во моментот.

2. Разбирање на целите

Размислете за целта на содржината и направете проценка на читателот на статијата ако SEO се применува.

3. Користете креативност

По добивањето на основните информации за материјалот и за публиката, фокусирањето на креативноста создава привлечна содржина за да ги исполни поставените цели. Креативноста подразбира единственост во содржината и идеите кои ги задоволуваат барањата на публиката. Написот треба да биде релевантен и со соодветна должина и да се подигнат со помош на механизам за оптимизација.

4. Почитувајте ги повратните информации

Откако ќе ја објавите содржината онлајн, следете ги одговорите од публиката за да направите евалуација. Вклучете ги вредните повратни информации во идното пишување, а прифатете ги критичарите да се подобрат. Публиката ги изразува своите реакции преку начините истакнати погоре.

Бидете креативни, следете ја публиката и применувајте механизми за оптимизација за да го зголемите присуството на интернет.

November 28, 2017