Back to Question Center
0

Semalt открива најчестите митови за оптимизација

1 answers:

И покрај доказите за зголемување на важноста на оптимизација се убедливи,некои сопственици на вебсајт сè уште се воздржуваат од користење на оптимизација за оптимизација на сообраќајот. Сепак, разни истражувања тврдат дека две клучни работи кои се бизнистреба да имаат органско присуство и сообраќај на посетители.

водечки експерт на Семалт Дигитални услуги, Artem Abgarian открива најчестите митови поврзани со SEO.

1 - sesiones de fotografa. Нестабилноста

Индустријата брзо се развива, што произлегува од честите ажурирања на алгоритми.Повеќето од ажурирањата за алгоритми се случуваат секојдневно. Сепак, повеќето од промените не влијаат на ефикасноста на веб-страница како тиеглавно се состои од мали измени кои можеби немаат видлив ефект.

2. Комплицирани техники

Некои од аспектите на оптимизација се премногу технички што понекогаш влијаатоптимизација и изработка на веб-страница. Иако, повеќето од оптимизација за работа се фокусира на строги маркетинг активности како што се наоѓање клучни зборови, создавањесоодветната содржина, следењето на рангот и оценувањето на сообраќајот.

3. Неефикасност

Луѓето веруваат дека применливоста на SEO не постои вопазарот поради постојан развој на алгоритми и други промени. Поимот не е вистина како значителен износ на сообраќајпроизлегува од оптимизација..Читањето посветено објавување на оптимизација, како што е пребарувачкиот весник, им помага на ажурираните сопственици на бизниси и ги прави свесни за тоаона што е сеуште релевантно.

4. Долгорочна перспектива

Потребно е време за да се изгради ранг-листа и да се воспостави веб-страницаприсуство на интернет што е непобитен факт. SEO, сепак, е стабилен, и секогаш ќе донесе резултати се додека веб-сајтот е целоснооптимизиран.

5. Непредвидливост

Поради нестабилноста на оптимизација, луѓето веруваат дека тоа е несигурен.Не постои директна контрола врз рангирањето или сообраќајот, за разлика од PCC. Сепак, за оптимизирање на веб-страница на својот максимален потенцијал за оптимизација,постои минимална можност за доживување на проблеми.

6. Ексцентричност

Постигнувањето на најдобри резултати бара инвестирање на пари, времеи други ресурси. Оптимиката не е бесплатна, но е релативно поевтина од другите платежни канали за рекламирање, како што се ППЦ, или купување сообраќај со користењедруги методи.

7. Промени на веб-страницата

Навистина е точно дека оптимизација бара компаниите да направат неколку променина нивната веб-страница. Понекогаш, може да потрае неколку измени, додека во други, редизајнирање на целата веб-страница во целост за да се постигне целоснапотенцијал. Сите предложени промени се клучни за постигнување на целите на оптимизација.

Денес, сите компании се соочуваат со зголемена важност на пребарувањетосообраќај. Клиентите ги користат пребарувачите за да најдат производи, услуги, продавачи и информации. Игнорирајќи ја потребата за позиционирање на бизнисотво резултатите од пребарувањето може да доведе до потенцијален сообраќај кон конкурентите, така што негативно ќе влијае на бизнисот.

November 27, 2017