Back to Question Center
0

Semalt: Основни типови хакерски напади и како да се отстрани веб-страницата

1 answers:

Постигнувањето на вашите цели насочени кон оптимизација може да биде компромитирана од голем број фактори, вашата веб-страницабезбедноста е една од нив. Новите трендови и прашања во технолошкиот сектор бараат висок степен на мерки за контрола на безбедноста.Статистичките податоци покажуваат дека повеќе од 10% од веб-сајтовите одат надолу поради хакери и напади.

Како продавач на содржини, вашата онлајн безбедност е многу важна. Најмување професионалеци сеопфатна оптимизација фирма да се справи со вашата веб-страница безбедност работи главно за добар број на компании кои работат на интернет - configurar whm. Работа со оптимизацијафирмата уверува продавачи со највисока безбедност, ги следат врвните конкуренти и генерираат линкови во реално време. На долг рок, содржинапазарот се заинтересирани да ги постигнат своите цели и да се соочат со огромни враќања.

Ник Чайковски, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, елаборира за сајбер-нападите на кои треба да работите.

Напад со брутална сила

Најчесто се нарекува слепи напади од страна на нападот, напад со брутална сила ги користи модерните производители на нападда го снајде вашиот компјутерски систем. Овој вид напади се применува во ретки случаи. Хакери кои користат слепа страна напад за да пристапите до вашата веб-страницадеталите ги користат сите достапни техники во светот. Откако ќе пристапите до вашиот компјутер, хакерите ќе добијат пристап до сите ваши сметки и лозинки одпремин и проверка на кредибилитетот. Сепак, едноставно е да се открие напад од брутална сила, бидејќи компјутерскиот систем многу работина податоци активности во исто време.

Превентивни мерки

Напад на брутална сила е толку лесно да се открие. Да се ​​биде чекор понапред од хакери плаќа многу.За да спречите да бидете пробиени со користење на слепи странични напади, можете да ги ограничите обидите за најавување и да ги заклучите сметките во случај на неуспешни обиди.

Напад на човек во средината

Комуникација помеѓу крајниот корисник на веб-страница и процветаната партија резултира со напад на MITM..Хакерите ја преземаат контролата врз безбедноста на вашиот веб-сајт со следење на комуникациските форуми. Во овој метод на напади, хакерите ја преземат контролатасè без знаење на крајниот корисник.

МИТМ мерки за спречување на напад

За да спречите напаѓачите да ја преземат контролата врз безбедноста на вашиот веб-сајт, размислете за користењеfirewalls, веб-портали, антивирусни програми и VPN. Користењето сигурна енкрипција помеѓу серверот и клиентот помага да се блокираат хакерите.

Напад на социјална платформа

Познат како социјален инженеринг, социјалниот напад се смета за најлесенначин да се пробие добро воспоставена фирма. Хакери кои ја користат оваа техника манипулираат со корисниците за прикажување на нивните лозинки и детали за кредитна картичка.

Контра мерки

Хакерите имаат начин да ги манипулираат своите врвни цели со формирање на пријатна врскасо нив. Социјалниот инженеринг напад може да се спречи преку сензибилизација на луѓето за потребата да се чуваат нивните чувствителни информации дискретни.

Клиентски напад

Во овој тип на напад, хакерите ја компромитираат безбедноста на вашиот веб-сајт со манипулирањеда кликнете на отворени документи и кликне. Со тоа, хакерите ве доведат до малициозни веб-страници, поради кои вие сте ранливи за хакирање.

Превентивни мерки

Креирање на свесност за вашите вработени за потребата да бидете внимателни при користење најавниот интернет е важен. Хакерите остануваат внимателни со чекање вработен да преземе слободен софтвер од малициозен сајт, а потоа да го пробиецелата организација. Бидете внимателни и внимателни кога користите јавен WIFI за да избегнете да бидете хакирани.

Нападот за експлоатација

Далечниот напад главно се користи за ширење на малициозни вируси, пристап до чувствителниинформации, и да се создаде мерки за насочени компјутери.

Остани буден

Бидете внимателни со блокирање на сите слабости на вашиот сајт ќе ве заштитихакери. Размислете за спроведување на внатрешен и надворешен ИТ безбедност консалтинг за да бидат безбедни.

Заклучок

Вашата веб-страница за безбедност е многу важна кога станува збор за дигитален маркетинг и содржина.Добар број на деловни сајтови паѓаат секој месец поради напади од малициозни хакери. Вработи ИТ професионалци за да ве ажурираат испречи вашиот сајт да слезе како резултат на хакерство.

November 28, 2017