Back to Question Center
0

Semalt: Основни причини зошто хакерите го напаѓаат овој или оној веб-сајт

1 answers:

Тоа е молитвата на секоја личност сопственик на веб-сајт да не падне во рацете на сајберкриминалци како хакери. Целата светска мрежа е полна со многу ликови, од кои некои се легитимни, додека имаат нејасни мотиви.Секој онлајн бизнис е за оптимизација и како да напредува на интернет. Безбедноста на веб-страница никогаш не е примарна грижа кога се прават веб-страници - uk based windows vps remote.Луѓето обично се обидуваат да изградат сајтови со крајниот корисник или крајната цел на веб-локацијата во умот. Она што не го знаат е дека хакерите поминуваатнепроспиени ноќи кои се обидуваат да развијат подвизи и механизми, кои можат да ги подобрат своите работни места. Некои од хакерите напади, кои хакерите ги користат во нивнитецелиот период на прелистување зависи од новите и претстојните алатки, кои го прават целиот бизнис ризик на интернет.

За да се држите настрана од хакери, можеби ќе треба да научите зошто овие хакери пробиваатвеб-сајтови. Еве ја листата на Макс Бел, на Семалт Менаџер за успех на купувачи, кој фрла свежо светло врз причините за секој хакерски напад:

1. SEO спам.

Нелојалната конкуренција во областа на е-трговија е позната, особено кога хакерите играатулога. Овие луѓе имаат потенцијал да крадат е-мејл листа од веб-страницата на конкурентот и го користат за да ги преземат клиентите. Во другислучаите, тие можат да ја срушат страницата како во DDoS хакове, каде што големите botnets напаѓаат сервер со милиони барања во исто време. Овиетогаш хакерите можат да бараат исплата за да ги отстранат нивните експлоатирања предизвикувајќи големи загуби.

2. Крадат пари.

Сајбер измамата добива гориво од хакерство. Повеќето од лажните фондови се движат во текот наинтернет се од хакирани банкарски сметки и други системи за плаќање како PayPal. Во други случаи, хакерите можат да го користат SQL Injection за да влезат во луѓетосе најавува и прави парични трансфери како да беа вистински ликови. Други хакери можат да позајмуваат заеми со украдени лични податоци.

3. Крадете информации за контакт.

Хакери добиваат многу информации за некоја личност. Сајбер насилниците можат да ги користат овие информациида се закана за жртвата. Другите поединци можат да извршат прекршоци користејќи хакирани сметки, само за да го пренесат проблемот на доверливолице. Во други случаи, лични информации како лична карта, SSN и возачка дозвола може да бидат продажни предмети во темната мрежа. Кражба на идентитети други вообичаени измами зависат од овие сметки. Корисниците треба да внимаваат на овие видови хакери.

4. Се вознемирува мирот.

Некои хакери можеби не сакаат да украдат закана за жртвата. Сепак,тие ја компромитираат состојбата на безбедноста на интернет и може да ја направат вашата веб-страница да добие знаме за пробивање на Google. Таквите веб-сајтови имаат проблеми со рангирање,и целиот процес може да го направи вашиот оптимизација за напори не успее.

Заклучок

Постојат многу причини зошто хакер ќе добие интерес за хакерство на вашата веб-страница.Целиот интернет е полн со сајбер-криминалци кои заземаат различни веб-ресурси, како и безбедноста на корисниците. Целото интернет искуствона многу луѓе кои имале средба со хакери е многу ужасно. На пример, хакерите можат да го изложат личниот живот на познатото лицепреку некои слики, кои тие можат да ги фатат од интернет. Некои причини зошто хакерите може да го пробијат вашиот веб-сајт се во ова упатство. Ти можешда научат некои од нив и да ја зголемат безбедноста на вашата веб-страница за е-трговија против хакерите.

November 28, 2017