Back to Question Center
0

Semalt објаснува зошто треба да се оптимизира Слики за оптимизација

1 answers:

Оптимизацијата на сликите е суштински дел од целокупната локацијастратегија, па затоа треба сериозно да ја искористиме сликата оптимизација за оптимизација, особено ако визуелната содржина е суштината на вашата маркетинг кампања.Ова е причината зошто градителите на веб-страници, како што се WordPress, нудат автоматско форматирање на сликата како составен дел од нивната оптимизација на интернет-страницата.

Оптимизацијата на сликата треба да ги покрива сликите на вашата веб-страницавклучително и насловот, вклучени слики и вградени слики. Менаџер за успех на клиенти Семалт , Игор Гаманенко објаснува зошто сликатаоптимизацијата е важна за вашата изведба

Слики пребарувања

Кога ќе ги оптимизирате вашите слики со правилно форматирањеи фразирање, тие ќе се појават за сродно пребарување на слики во пребарувач. Ако вашите слики се наведени во слики на Googleпребарувања, ќе добиете поголем сообраќај и ќе ја подобрите видливоста на вашиот бренд. Кога ќе ги оптимизирате сите ваши слики и ќе создадете висококвалитетенсодржина, ќе видите значителен пораст на сообраќајот - affordable appraisals edmonton.

Мапа на брзина

Ако вчитувате слики со висока резолуција на вашата веб-страница,тоа ќе се забави и корисниците ќе мора да почекаат да стигнат до главната содржина на вашиот сајт. Ниската брзина на локацијата значи лошо корисничко искуство за вашиотпосетители, особено ако прелистувачот на корисникот ги презема сликите.

Проблеми со вчитување

Сликата за вчитување на проблеми се вообичаени дури и кога проблемотнема никаква врска со вашиот сервер. Во такво сценарио, посетителот на страницата ќе ја прочита статијата, но нема да види какви било слики, само некои празноместа каде што треба да бидат слики. Кога ќе ги оптимизирате вашите фотографии со додавање на алт текст за нив, посетителите на вашиот сајт не можат да го видатслики, но може да прочитате што претставува фотографијата откако ќе се појави проблем со вчитувањето на сликата.

Како да се оптимизира Слики од вашиот сајт

Компресирај

Компресијата на сликите ја подобрува брзината на вчитувањеод вашата веб-страница. Имајќи предвид дека повеќето од вашите посетители пристапуваат до вашиот сајт на мобилни уреди, не е неопходно да се вчита висока резолуцијаслики со тежина на мегабајти. Треба да ја намалите големината на вашите фотографии, додека одржувате пристоен квалитет. Исто така, форматирајте ги вашите фотографииза веб, како што се PNG, GIF и JPG. Исто така можете да ги отстраните метаподатоците од вашите фотографии за да ја намалите големината уште повеќе.

Наслов

Кога се користат бесплатни фотографии од веб или stock photography,треба да ги смените техничките титули поврзани со нив, како што се броеви и долги низи на букви, давајќи им кратки точни описиод она што тие го претставуваат. Можете исто така да вклучите некои клучни зборови, кои се однесуваат на вашиот бизнис, ако тоа е во согласност со она што е на фотографијата.

подесување тагови

Секогаш вклучувајте алт тагови кои опишуваат што ево сликата. На пример, вклучуваат зборови како "жена", "јадење", ако тоа е слика на жена која јаде овошје.

Креирај наслов

Исто така познат како алт опис, насловот ешто се појавува кога фотографијата не се вчитува. Исто така ја опишува сликата за индекс за пребарување на Google. Оваа опција ви овозможува да ја опишетеслика во една реченица.

Порамни Слики

Стратешки усогласување на вашите слики со остатокот одсодржината е подобра од ставањето на нив помеѓу ставовите

Оптимизацијата на сликата можеби не е на врвот на вашиотприоритети, но треба да го направите поради наведените бенефиции и потребни се само неколку минути за да се постигне.

November 27, 2017