Back to Question Center
0

Semalt објаснува основите на Техничка оптимизација ревизија на сајтот

1 answers:

Пребарување Engine Optimization (SEO) ревизија оценува дали веб-страница е SEOпријателски и кои прашања треба да се подобрат. Таа осигурува дека страницата е добро оптимизирана за сите промени што се случуваат во индустријата.Оптимизација за ревизија вклучува техничка, на-страница, off-страница, конкурентна и анализа на клучни зборови анализа.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт Дигитални услуги, Џек Милер објаснува што е оптимизација за ревизија, како да се кандидира и зошто тоа е од суштинско значење за промоција на веб страната - continental conticrosscontact at 235 65 r17 108h.

Важноста на оптимизација за ревизија

Штом Google постојано ги ажурира алгоритмите за рангирање и содржинатабарања, бизнисите треба брзо да реагираат на овие промени за да останат конкурентни. Анализата на ревизијата ви овозможува да ја зголемите локацијатапосети и помага во следењето на развојот на индустријата. Исто така, тоа е корисно кога ќе започнете нов проект.

  • Пристапност Веб-страниците мора да имаат содржина и пребарувачитреба да имаат пристап до него. Дали не успеете со овој чекор, пребарувачот нема да може да индексира вашата содржина, што негативно ќе влијаепласман. Сепак, алатката Robots.txt може лесно да го реши таквиот проблем со посочување на сите страници кои беа блокирани од индексирање. Исто така вклучен еистрага за HTTP статусни кодови. Во случај на канонизација (дуплирање на страница), техничката анализа помага да се пренасочи дупликатстраници на оригиналот. Сите страници треба да бидат поврзани меѓусебно за да се осигура дека никој не останува изолиран, така што индексирањето нема да ги прескокне.
  • Индексација Проверка на пристапноста гарантира дека пребарувачитенајдете ја содржината. Зголемениот број на страници пронајдени индексирани во содржината го зголемува рејтингот на сајтот, што го подобрува статусот на моторотредица
  • Изведба на веб-страница Брзина има најголема брзинаважноста како што повеќето луѓе нема да чекаат страната да се вчита доколку е потребно долго, особено со побавна интернет конекција. Тоа влијае на бројот на посети на гледачот..

Извршување оптимизација за ревизија

Постојат два начина да се спроведе оптимизација за ревизија за веб-сајт.

SEO Аналитичарите

Специјалисти за оптимизација, како и нашата агенција, спроведуваат детална истрага користејќи алаткии апликации. Истражувајќи го секој аспект на страницата, тие подготвуваат извештај во кој се наведуваат сите прашања што ги најдат, и ги даваат предлозитеза тоа како да се ублажи проблемот

Автоматски алатки за оптимизација за ревизија

Постојат одредени алатки за спроведување на оптимизација за ревизија. Тие одземаат многу време,така што бара трпеливост, точност и стратешко размислување. Оваа опција е само за самоуверени лица со силни технички вештини.

Алатки за техничка ревизија

  • Вриска жаба или Xenu Тие го проверуваат бројот на индексиранистраници, откривање канонизација, внатрешни пренасочувања и дуплирање.
  • IIS Toolkit Ја анализира достапноста на една страницаи препорачува како да се направи повеќе мотор-пријателски.
  • Семалт Дигитални услуги Експертите анализираат и техничкии содржината аспекти на оптимизација за ефикасноста на вашиот сајт, ви обезбеди извештај и препораки.
  • Помага при грешки при индексирање, здравјето на DNS и отстранувањето на проблеми DNS серверот Проверка на архитектурата на доменот и извештаи за структурните прашања поврзани со SEO.
  • GTmetrix Алатка која ги идентификува елементите кои предизвикуваат веб-страницабавно вчитување. Таа исто така ја вклучува историјата на брзината, доколку се користи порано .
  • Google Webmaster Tools Ги идентификува проблемите на страницата,линкови и техничко здравје на веб-страница.

При спроведување на оптимизација за ревизија на веб-сајт, бидете сигурни дека сите фактори се смета.Сложеноста и кохерентниот пристап за спроведување на анализата се клучни фактори кои предизвикуваат успех на ревизијата. Цртеж нарезултатите од мултифакториелната анализа, можете да ја развивате вистинската оптимизација за вашата понатамошна промоција на веб страната.

.
November 27, 2017