Back to Question Center
0

Semalt објаснува како износот на средствата инвестирани во оптимизација корелира со придобивките

1 answers:

Износот на средствата што треба да ги инвестирате во оптимизација варира поради ценитепонудени од агенции. Сепак, практиката покажува дека високата цена на услугите не секогаш гарантира успех на вашата оптимизацијакампања. Дали зголемениот износ на почетните инвестиции кореспондира со зголемувањето на добиените придобивки? Има ли сигурнопраг за бизнисите неопходни за постигнување за да ги добијат наградите?

Ник Чајковски, водечки експерт на Семалт Дигитални услуги објаснува кои фактори влијаат на враќањето на инвестициите во оптимизација.

Износот на време и пари потрошени за стратегијата влијаат на обемот иквантитет. На исплатата за мешање во голема мерка влијаат варијации на следните елементи. На оваа сметка, зголемување на влезот наеден или неколку од овие фактори ја зголемуваат стапката на раст на враќањето - computer store in sf.

  • Количината е износот на извршената работа на редовна основа. Многуквалитетни врски го зголемуваат доменскиот авторитет, додека квалитетот на содржините ги зголемува страниците што ги има во индексот на Гугл.
  • Квалитетот зависи од износот на време посветен на работатанаправено. Високите авторитативни извори создаваат поголема вредност, хостирање на еден линк од пониските ранг-извори, хостираат неколку линкови.
  • Време. Враќањето од инвестицијата не е моментално, бидејќи со текот на времето тие се снежни топки..

Фактор на конкуренција

Делумни инвестиции во бизнис кој постои на пазарот сомногу натпреварувачки сајтови нема да дадат толку резултати колку што би направиле надвор од компанијата, кои биле инвестирани во развојотна содржината маркетинг стратегија. Сепак, постојат алтернативи кои помагаат во зголемување на видливоста на локацијата со минимален буџети инвестициски барања. Една компанија може да ја прошири содржината во одредена пазарна ниша или локална географска област каде што тоаја оптимизира содржината за целната публика пронајдена во овие сегменти. Резултатот ќе биде зголемување на релевантноста на обезбедената содржина.

Праг на квалитет

Друга точка на разгледување е нивото на квалитет што содржинататреба да ги задоволи пред да биде пуштен на слобода. Лошата напишана содржина или тенка содржина може да предизвика казна од Панда што значително ќе се случикапка пласман на редот за пребарување. Тоа претставува закана за угледот на брендот и сообраќајот на посетителите на веб-страницата, како и сите другиможни врски со издавачите кои помагаат во зградата на врските. Минималната инвестиција го гарантира квалитетот и потенцијалотрастот како ниво на претпријатија е до конкуренцијата. Рангирањето повисоко од конкурентите ќе бара стратегија за содржина која надминуваконкуренти и се потпира на познавање на најдобрите практики во маркетинг содржини.

Комплексноста на аспекти

Земајќи ги предвид претходно разгледаните точки, можеме да дојдемедо следните заклучоци:

  • Бизнис добива поголем принос ако износот на почетните инвестициибеше зголемена во споредба со една-о-една размена
  • Конкуренцијата ја ограничува видливоста за мали инвестиции, но не ицелосно го прави невозможно
  • Постигнување на одреден праг на квалитет за содржина и градење врскиосигурува дека бизнисите добиваат моментум

Во заклучок, оптимизација не е стратегија за сите-или-ништо што барацелата маркетинг стратегија за да се види значаен ефект. Вложувањето на време и напор помага во постигнувањето квалитет. Конечно, повеќеинвестициите што ги прават, повисоките резултати што ги дава. Помалите инвестиции исто така се ефективни ако се инвестираат на вистински начин.

November 27, 2017