Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да го заштитите вашиот сајт од хакирање

1 answers:

Интернетот е огромен ресурс кој има неограничени можности. Како резултат на тоа, на интернетплатформата нуди бројни начини преку кои марки и организации можат да се запознаат со нивната публика, како и со неограничен пазар.Многу претприемачи го преземаат пристапот за е-трговија за да ги постават своите веб-страници и да ги засилат своите маркетинг-кампањи. Исто така имамногу блогери со бројни успешни блогови на интернет. Кога работи со сајтови за е-трговија, нивната безбедност е еден фактор меѓу многу други коитреба да размислите - slots magic casino.

Кога правиме веб-страници, ние се фокусираме на испораката на услуги, задоволството на клиентите ижалбата на UX. Повеќето од маркетинг техники кои сајтови користат често вклучуваат пребарувач Оптимизација (SEO) методи, како што се клучни зборовипребарување и поврзување. Потенцијалниот хакер поседува против веб-страница не е идеја која поминува низ умот на повеќето луѓе.

Кога учат како да ги спречат нападите од брутална сила, важно е да се научат некоитехники кои можат да спречат некои вообичаени хакове. Ник Чайковски, Виш менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, на ваше внимание им се обраќа на вообичаените слабости и начини за нивно избегнување:

  • Информации за истекување.

Овој напад може да вклучува и пораки за грешки, како и онлајн формулари. Кога правите веб-страница,важно е полето за името да се направи празно или празно. Оваа функција може да го негира хакерот некои вредни информации, за кои можат да ги користатги автоматизира нивните напади. Во други случаи, пораките за грешки треба да бидат корисни за корисниците. Некои грешки можат да им дадат на хакерите идеја заранливоста на системот..

  • Заклучување на сметка.

Оваа функција овозможува да се заклучи сметката откако ќе се обидат неколку обиди за најава.Овозможувањето на некои ограничени испитувања дава корисничка сметка на жртвата некои безбедносни бенефиции во текот на хакер. Користењето на безбедна лозинка може да бидеважна мерка што луѓето можат да ја искористат за подобрување на безбедноста на нивните веб-страници. Captcha кодовите исто така можат да ги спречат автоматските најавувања коиможе да дојде од ботови. Тие, исто така, осигуруваат дека тоа е вистинска личност што ја користи страницата, а не робот.

  • Лозинка комплексноста.

Од суштинско значење е да користите сигурна лозинка, особено на административниот панел на вашата веб-страница.Сигурна лозинка може да ја спречи вашата веб-страница од стандардни едноставни напади. Лозинката како 12345 е несигурна и може да доведе до природен напад.Важно е да користите генератори на лозинки за да дојдете до единствен збор за поминување. Исто така е важно да продолжите да ја менувате лозинката. Виеможе да ја подобри безбедноста на вашата веб-страница на овој начин.

Заклучок

Постојат многу начини преку кои хакерите можат да го најдат патот до веб-страница. Некои однајчестите начини преку кои хакерите пробиваат веб-страница вклучуваат SQL Injection, како и Cross Site Scripting. Тоа е важноза подобрување на безбедноста на вашата веб-страница, како и на вашите клиенти преку методите за дизајн присутни во горенаведеното упатство.Може да бидете во можност да го подобрите начинот на функционирање на веб-страницата, како и спречување на можноста хакер да успее да го нападне веб-сајтот.Безбедноста на онлајн користењето на вашата веб-страница лежи во рацете на администраторот. Хакерите, исто така, можат да украдат вредни кориснички информациикако што се кредитни картички. Важно е да се разгледа овој аспект при дизајнирањето на веб-страниците.

November 28, 2017