Back to Question Center
0

Semalt - Како успешно да се справи со спам?

1 answers:

Спам е честа појава со која се соочуваат повеќето интернет корисници. Најчесто, спам пораки доаѓаат одлуѓе со лоши намери, како што се фишинг и хакирање. Е-пораките со спам содржат прилози, адреси или други упатства за повик кон акција кои можатда се направи жртвата изложи вредни информации на спамер. Спам одзема милиони веб-страници, како и многу други лични информации.Секој бизнис на е-трговија, веб-сајт или интернет-корисник треба да се држат настрана од спам - sharp android tv price in india.

Можете да се извлечете од спам со користење на совети и практики, обезбедени од Џек Милер,Виш менаџер за успех на клиенти Семалт ,како:

  • Заштитете ја вашата е-адреса.

Рудник за злато на спамери е листа на е-адреси. Повеќето спамери се фокусираат на собирањелисти на е-мејл адреси, кои тие испраќаат масовни спам-пораки. Стандардни спам напади кои доаѓаат на овој начин вклучуваат оние од порнографски веб-сајтови.Одржувањето на вашата e-mail безбедно може да биде добра идеја. За лицата со веб-сајт или луѓе кои имаат интензивна онлајн активност, создавајќи повеќе е-поштасметки за извршување на различни задачи може да биде светла идеја. Како резултат на тоа, повеќето спам напади можат да целеаат само една е-пошта, не сите од нив.

  • Користете спам филтри.

Постојат некои спам филтри кои можат да го заштитат вашето сандаче од пораките на одреденатип или испраќач. Повеќето системи за управување со содржини имаат филтри за спам што може да ве заштити од вообичаени спам-пораки. Е-пошта на веб-страници како Outlookи Gmail имаат филтри за спам, кои имаат висок степен на ефикасност, сепак бесплатни. Како резултат на тоа, може да имаат корист од нивната анти-спам алатка.

  • Не одговарајте на спам.

Спамери може да ги користат сите видови на трикови за да направите да кликнете на линкот на нивната е-пошта или порака.Некои од заедничките начини вклучуваат копче кое прикажува информации како "притиснете тука за да се откажете". Со кликнување на нешто се потврдува наспамер дека е-поштенската адреса е валидна, а корисникот ја користи адресата за е-пошта. Покрај тоа, може да содржи линк до потенцијално штетна веб-страница,што може да ја направи жртвата ранлива.

  • Не отворајте прилози.

Исто така не е добро да се отвори прилози присутни во спам пораки. Овие прилози можатсодржат вируси како тројанци. Овој малициозен софтвер и црви се насочени кон инфицирање на целниот кориснички компјутер. Тие можат да соберат вредни информациикако прелистувач да помине зборови или дури да кука многу лични компјутери. Секој прилог присутен во спам пораки треба да остане таму. Во секој случај, избришетебило спам-мејл многу брзо.

  • Пријави спам.

Ако се сретнете со е-пошта која сте сигурни дека е спам, треба да ја означите како спам. Овамерката те прави да учествувате во кампањата за искоренување на спем-пораките, со што ќе се пресмета вашиот придонес. Како резултат на тоа, подигнете го алармот пред да избегатеситуација да се спаси друго лице.

Заклучок

Спам станува дел од секојдневниот интернет корисник. Многу луѓе паѓаат на спам како што сеphishers или поединци со пораки кои содржат инфицирани пораки. Во повеќето случаи, спамери целни веб-сајтови, администратори или кориснички сметки каде што тиекрадат податоци како клиент информации за кредитна картичка. Да се ​​биде оддалечен од спам е важно. Корисниците имаат добри вештини за да го спречат спам. Некои упатствана најдобрите начини за да се избегне спам се на ова упатство. Покрај тоа, постојат и други извонредни методи како да се справи со спам-мејл. Вие не може да паднеспам, бидејќи можете да ги насочите своите цели и насочване.

November 28, 2017