Back to Question Center
0

Semalt: Како да го заштитите вашиот сајт од крос-сајтот скриптирање

1 answers:

Повеќето онлајн вложувања се предмет на обиди за пробивање. Скоро секоја личност поседува веб-страницаповеќе од една година има или ќе доживее хакерски обид. Оваа ранливост става многу луѓе во ризик - hosting argentina gratuito. Блогери и сопственициод веб-сајтовите за е-трговија треба да внимаваат на овие напади на фикции и да ги корегираат некои од кодирачките грешки, што резултира со обиди за хакирање.Повеќето од интернет-сајбер безбедносните прашања вклучуваат хакери кои се обидуваат да добијат неовластен влез на веб-страниците и да добијат пристап до многуинформации, од кои повеќето се врти околу податоците на клиентите како информации за кредитна картичка. Некои други хакери можат да вршат незаконски делакако да се урне веб-страница или да се воведат техники на нелојална конкуренција во платформата за е-трговија.

Еден од најраспространетите напади на веб-апликација е Cross-site Scripting (XSS)напад. Овој хак вклучува напад на клиентска страна на инјектирање, кој цели кон стартување скрипти на веб-страница или веб-апликација која користидиректно внесување текст. Злобниот код го користи различните задачи во телото на кодот, како и да испрати прелистувач на жртватакодови на непозната тајна локација што е позната само на хакерот.

Artem Abgarian, Високи менаџер за успех на клиентите на Семалт ,нуди на вашето внимание различни начини како функционира оваа Java скрипта и како да го заштитите вашиот веб-сајт од овој напад:

напад на скриптирање (XSS)

Овој напад вклучува да се направи жртвата да кликне на линкот кој раководи со скрипта за да се приклучи намногу прелистувачи. Овој метод може да користи други методи како VBScript, ActiveX и Flash, но Javascript е честа појава поради фреквенцијатаза користење на повеќето веб апликации. Овој напад вклучува хакер кој го насочува нападот на некои влезни страници. Оваа постапка вклучува инјектирањеносивост на прелистувачот на жртвата преку кликање на злонамерен линк. Оваа фаза вклучува бројни измама напади, како и некои PTCрекламни кампањи за мамка и превключ.

Потенцијални закани

Со JavaScript, напаѓачот може да испраќа и прима HTTPS барања. Нахакер, исто така, може да добие лозинки и кориснички ингеренции од некој доверчив корисник, особено кога го закачуваат прелистувачот. Оваhack може да направи лице да ги изгуби сите вредни податоци на веб-страница, како и поттикнување лажни напади, како што се корисник локација, IP адреса,микрофон, веб камера и други напади наменет за SQL инјекција.

Во други случаи, Cross-Site Scripting (XSS) нападот може да го искористи целиот пребарувачколачиња. XSS е сложен инженерски процес и може да го направи прелистувачот да стане транспарентен слој. Како резултат на тоа, треба да се факторво некои карактеристики на дизајнот на вашата веб-страница за да го заштитите од XSS.

Заклучок

За секоја е-трговија сајт, важно е да се заштити вашиот сајт против хакове, какокако напад на скриптирање (XSS). Овој експлоатира е напад од страна на клиентската страна, што не само што ја прави ранливата веб страна, тукуисто така и крајниот корисник. Хакер може да може да работи на скрипта на серверот, што може да ги направи да добијат пристап до приватни информации. Некои начиниза да се спречи напад на крос-сајт скриптирање (XSS) се присутни на ова упатство. Може да бидете во можност да ја направите вашата веб-локација безбедна од XSSнапад и заштита на безбедноста на вашите клиенти од хакери.

November 28, 2017