Back to Question Center
0

Semalt: Како да бидете сигурни дека вашиот сајт е безбеден од хакерски напади

1 answers:

Истекувањето на лични информации е сé поголем предизвик за корисниците на Интернет. Наинформации вклучуваат голи слики на познати личности, информации за кредитни картички, владини податоци, е-пошта и лозинки. Ова имплицирасветот на хакери доминираше на интернет на секое ниво. Новините можеби не разбираат како нивните блогови или веб-страници можат да бидат хакирани безинформации за кредитна картичка - stokker tallinn peterburi tee 71. Сепак, хакерите сакаат да ги претворат неопределените страници во малициозни шпионски ботови, да ги вандализираат чувствителните корисници,информации без ваше знаење. Покрај тоа, тие можат да пробијат во базите на податоци на веб-страницата на новинарите и манипулираат или уништуваат важни податоци иинјектираат малициозни линкови или киднапирање хостинг сервер.

Еве едноставни чекори што ги нуди Мајкл Браун, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, можете да ги користите за да ги чувате хакерите во заливот:

  • Пред сè, ажурирајте го целиот софтвер. Сопственикот на сајтот мора да обезбеди секое парче одсофтверот што го користат е ажуриран независно од тоа дали нивните веб-страници се креирани од нула или со изградба на веб-страница на DIY на трета странаплатформа на клуч. Провајдерите на CMS како Јоомла и WordPress секогаш работат на ослободување на редовни надградби и закрпи, што го прави софтверот помалкуранливи на хакове. Затоа, осигурајте се да ги инсталирате надградбите и да ја стартувате најновата верзија која постојано ја поддржува вашата веб-страница.
  • Второ, креирајте слоеви на безбедност околу вашите веб-страници..Исто како што трчатеантивирус пред да пребарувате на интернет на вашиот компјутер, мора да имате систем за безбедност, кој служи како прва дефанзивна тактика на вашиот сајтпротив напади. На пример, Web Application Firewall е важна дефанзивна алатка. Таа има за цел да изврши увид во сообраќајот и да ги надгледува ситезлонамерно барање, а со тоа и обезбедување на заштита против напади со брутална сила SPAM, SQL injection и Cross Scripting.
  • Трето, префрлете се на Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTP). HTTP епротоколот за безбедна комуникација што се користи за пренесување на чувствителни содржини помеѓу веб серверот и веб-страница. Протоколот го додава SSL(Secure Sockets Layer) и TLS (Security Layer Security) на HTTP-страницата на веб-страницата, со што се обезбедуваат сопствени податоци и корисници од хакерски напади.
  • Следно, користете силни лозинки и редовно да ги менувате. Постои зголемувањена напаѓачите на брутална сила кои правилно ги погодуваат корисничките имиња и комбинациите на лозинки. Употребата на силни лозинки е ефикасен начинна ограничување на речникот напади и брутална сила. Покрај тоа, силни лозинки, се императив за администратор, база на податоци и веб-сервер.
  • Конечно, направи административни директориуми тешко да се забележи. Хакери имаат пристап доинформации на веб-страницата со користење на изворот и инвазирање на административни директориуми. Тие можат да користат скрипти, кои ги скенираат сите директориуми на вебсервер за одделни термини како "најава" или "администратор" и компромитирање на безбедноста на вашиот сајт со внесување во тие папки. Така, се обезбеди даизберете извонредни имиња на администраторски фолдери, кои им се познати само на вашиот тим за развој да го намалат потенцијалното прекршување.

Како заклучок, во светот на безбедноста на интернет, секоја веб-страница може да се пробие. Успешнонападите се штетни за податоците на сопственикот, покрај компромитирањето на информациите на корисникот. Покрај тоа, нападите може да предизвикаат Google и другипребарувачите на црната листа на вашата веб-мрежа за да се избегне ширење на малициозни информации низ мрежата. Секогаш останува на страната на претпазливост.Изврши најмалку три основни чекори предвидени во овој член за да избегнете да бидете цел на хакери.

November 28, 2017