Back to Question Center
0

Семалт: Хакерски тајни Тие не сакаат да знаете

1 answers:

полето за информации и технологија доаѓа со различни нешта. На пример,многу бизниси го прифаќаат пристапот на е-трговија, кој вклучува поставување на веб-страници и блогови за да ги напојуваат своите маркетинг-кампањи.Постојат многу нови алатки, кои ги водат луѓето преку комплицираниот процес на креирање на веб-страници. Во иста мерка, алатките сокористењето на хакерите исто така напредува како што се подобрува и подобрува - vps remote desktop linux. Хакери прават далеку со многу лични информации, како идруги информации, кои можат да бидат корисни.

Тие можат да се пробие на веб-страница и да избега со информации како што се кредитна картичкаинформации, како и други корисни информации. Како резултат на тоа, луѓето треба да се пазиат од овие напади заедно со многу други потенцијални нештахакер може да направи. Многу луѓе се прашуваат како хакерите ги изведуваат своите експлоати со таков висок степен на извонредност. За еден да се избегне хакерии преживее обид хакирање, има потреба да се разбере како хакери хакерите веб-сајтови.

Некои од нивните експлоатирања и методи се во ова упатство, подготвено одФренк Абањале, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги.

  • SQL Injection.

Овој напад вклучува напад на лошо кодирани веб-страници за читањенивната база на податоци. Ова hack краде лични информации, како што се кредитни картички, кориснички имиња и лозинки. SQL Injection се случува со помош на специјалниалатки, кои можат да го прочитаат типот на базата на податоци и да ги искористат релевантните кориснички информации. Овој метод може да овозможи податоци за уредување на хакери, да се подигнатили да преземете датотеки од базата преку далечински пристап.

  • Крст напад..

Овој напад вклучува употреба на функции за внесување текстна веб-страница. Овој напад вклучува да се направи жртвата да кликне на инфективна врска или датотека. Како резултат на тоа, сценариото го поврзува прелистувачот. Хакеротдобива пристап како на кешот, како и лозинки за било кој веб-сајт. Можете да го спречите овој напад преку шифрирање на информациитекако воведување на секундарен механизам за декодирање како што поминува информацијата помеѓу корисникот и серверот.

  • Фишинг и измами.

Овие се клон веб-сајтови, кои може да трик на корисникот давањеподатоци за најава на лажна страница. Информациите што ги става корисникот може да бидат од големо значење за безбедноста на системот за податоци. За напади со измама,корисникот наоѓа вредни податоци како лозинки, како и добивање на влез во веб-страница. Некои случаи на овие напади доведуваат до де-индексација на авеб-сајтот на пребарувачите предизвикувајќи значителна загуба на компанијата.

  • напади на средниот човек.

Интернетот е за размена на податоци. Во веб-страница, aкорисникот испраќа и прима податоци од сервер или база на податоци. Како што податоците се движат, постои одредена ранливост, која се јавува во која било фаза напроцес. Средниот човек ги напаѓа целите на крадење на оваа информација, што може да доведе до голема загуба на информации за компанијата.

Заклучок

Хакери одземаат милиони пари преку измама и други средства. Тие предизвикуваат многупотенцијални загуби, како и предизвикување проблеми и агонија на нивните жртви. Многу форми на хакерски напади успеваат поради многу пропусти коисе во повеќето конвенционални системи. Потребно е да се има соодветно знаење за овие напади. Безбедноста на вашата веб-страница и онаа на вашатапотрошувачите зависи од ефективноста на таквите мерки. Можете да дознаете како хакерите успеваат да пенетрираат користејќи го овој водич.

November 28, 2017