Back to Question Center
0

Semalt ги наведува начините за пријавување интернет измами и измами

1 answers:

Многу сопственици на сајтови и програмери искусни обиди за измама и интернет-измами.Изненадувачки, повеќето од жртвите не пријавуваат ништо. Честопати, жртвите се срамат да паднат во измама или дури и да ја изгубат надежта.Во овој поглед, најважно е да се пријават онлајн измами и измами за да се спречат интернет криминалците да напаѓаат други сајтови или луѓе. Еденмора да има борбен дух. Дополнително, постојат бројни организации кои се подготвени да им помогнат на жртвите. Кривично дело извршено прекуна интернет исто така се казнува.

Така, како може еден интернет корисник, сопственик на веб-страница или инвеститорот да објави измама или измами?Кои се некои од достапните извори за известување за измама / измама? Дознајте во овој запис обезбеден од Андреј Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт .

Онлајн измама / измама извори за известување.

Центарот за жалби по интернет криминал (ICCC) е првиот корисен ресурс. Ова епартнерство помеѓу Националниот криминален центар за бели лајсни и Федералното истражно биро на САД. Според интернетексперти, ICCC е меѓу најдобрите платформи за пријавување на посериозни измами кои вклучуваат хакерство (или компјутерски упад), кражба на трговијаТајни (економска шпионажа), кражба на идентитет и други големи сајбер напади. Сепак, сè уште може да се пријави било кое друго злосторство кое не епаѓаат во наведените категории, дури и ако сметаат дека стореното кривично дело е мало..Освен тоа, ако криминалот не спаѓа во категориите на ICCC,организацијата може да ја насочи жртвата кон соодветна агенција. Така, ICCC е платформа која ги отвора вратите за сите жртви на онлајн измами и измами.

Второ, Интернет Бирото за подобар бизнис на САД и Канада обезбедува веб-страницаза клиенти кои им помагаат на жртвите на измама при пријавување на жалби во врска со интернет-базирани трговци и други измамници. Дополнително, жртвите на измамаисто така може да бара базата на податоци на оваа организација за да утврди дали одреден трговец има какви било други жалби поднесени против нив. Исто така,подносителите на претставките се охрабруваат да направат следење и да утврдат дали било какви поплаки против интернет-трговец е решено.

Трето, веб-страницата на Владата на САД за интернет измама е другаавенија за поднесување на интернет криминал. Платформата е најсоодветна за поплаки како што се фишинг напади, измама пораки, жалби на потрошувачитесе однесуваат на интернет маркетинг и интернет-измами. Веб-страницата, исто така, обезбедува линкови до соодветни агенции кои се справуваат со измами за известување запосебен вид онлајн криминал.

Следно, Craigslist има страница која е посветена на превенција од криминалда се обезбедат информации за постапките за известување во случај некој да биде измамен од членовите на Craigslist. Повеќе информации се достапни наCraigslist веб-сајт за тоа како да се справи со измамите во секое време тие се јавуваат.

eBay безбедносниот центар е уште една платформа за безбедност на општите пазари. Тоаим помага на хакерските жртви да пријавуваат измами и измами поврзани со аукцијата до надлежните органи. Покрај тоа, eBay безбедност центар обезбедуваспроведување на законот за техники за утврдување дали scammer се обидува да аукција украдени merchandises. Оваа особина е особено важнана жртвите на кражба на имот.

Конечно, страницата за безбедност на Фејсбук им овозможува на жртвата измама да пријавува измами, непријателскиапликации, хакери за сметки, спам или други напади поврзани со Фејсбук. Не се срамај. Пријави измамници за да се спречи идната штета Source .

November 28, 2017