Back to Question Center
0

Семалт ги дефинира начините за заштита на вашата веб-страница на WordPress од хакери

1 answers:

Интернетот претставува огромен ресурс за повеќето луѓе. Многу бизниси прифаќаат онлајнплатформа за привлекување на многу клиенти од различни места преку интернет. Некои од овие места вклучуваат пребарувач кој користи пребарувачОптимизација (SEO) или во социјалните мрежи користејќи социјален маркетинг (SMM).

WordPress сметки за речиси 24% од сите интернет-страници во светот - 1gbps dedicated vps hosting. Тиеимаат бесплатна онлајн платформа која секој човек може да ја искористи и искористи. Нивните приклучоци, DIY сајт градител и други веб-сајтот карактеристики во нивниот кодда им даде отворена платформа за многу претприемачи и блогери да ги постават своите сајтови за е-трговија. Сепак, хакерите доаѓаат во овие сајтови во истатаначин. Има над 94563 обиди за хакирање на веб-страници на WordPress секоја минута. Оваа бројка доаѓа поради нивната отворена платформа која изложувасите механизми. Како резултат на тоа, WordPress може да претставува несигурна платформа која повеќето хакери можат да ги користат за да извршат некои од многуте опаснинапади.

Ендру Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт ,ги разгледува советите што ви се потребни за заштита на вашата веб-страница на WordPress од хакерски напади.

Заштита на лозинка

Користењето безбедни лозинки е важно..Прво обид за хакер обично се обидуваслаби лозинки пред да продолжат со силни експлоатирања. Лозинката како 12345 не е безбедна лозинка. Во други случаи, не користете администраторлозинка која е името на вашето дете или компанија. Можете да оставите многу информации за компанијата ранливи, и ова може да го направи целиот интернетбезбедност во компромитирана држава. Понатаму, сензибилизирајте ги вашите клиенти за важноста на овие мерки.

Ажурирање додатоци и шпионски софтвер

Одржувањето на вашиот компјутер до денот може да ве спаси од некои од новите веб-напади. Вово повеќето случаи, хакерите користат употреба на штетни врски коишто работат на скрипти на веб-прелистувачот. На пример, хакерите можат да користат скриптирање на крстосници. Оваексплоатира напади на веб сервер преку внесување на команди преку формуларите за пријавување или други слотови за внесување на текст. Како резултат на тоа, важно е да се направиразмислете за некоја енкрипција, бидејќи податоците се движат кон и од сервер во корисничкиот веб прелистувач. Друга мерка може да се користи анти шпионски опрема. Овие сесофтвер кој може да детектира вируси и малициозен софтвер како тројанци. Вашата веб-страница може да остане безбедна.

Заклучок

За секој eCommerce пристап, постојат бројни методи за пристап до серверотИнтернетот работи во механизам за размена, каде што корисникот испраќа и прима команди од прелистувачот. Слично на ова, хакерите ја користат оваа шансанивните веб-страници испраќаат и примаат команди кои пристапуваат до илегално на сервер. Кога правиме веб-страници, корисникот и задоволството на клиентите сеобично нашата крајна цел. Не успеваме да го разгледаме потенцијалот на хакерите и другите лица со лоши намери. Некои од наједноставните начини кои хакерможе да се користи за да навлезат во базата на податоци вклучуваат SQL Injection. Безбедноста на секоја веб-страница зависи од расположивите механизми кои можат да спречат кражба.Сепак, постојат бројни други техники кои луѓето ги користат за да ги заштитат своите сајтови од хакери.

November 28, 2017