Back to Question Center
0

Semalt експерт за онлајн измами - Што и како

1 answers:

Распространетоста на онлајн измами се зголемува. Денес како гледате во тој мониторедноставно не може да каже кој е вистински и кој е измамник. Тие (лошите момци) научиле како да се маскираат и да негираат илјадници луѓемир на умот преку нивните ѓаволиите - treasure mile casino bonus code.

Сепак, можете да се заштитите. Лесно е: запознајте се со заедничкотоонлајн измами. Џејсон Адлер, експерт од Семалт ,верува дека ова ќе ги задржи вашите доверливи информации, банкарски податоци и пари безбедно.

Секогаш се сеќавам дека никогаш нема да испраќам пари или да ги откривам деталите за кредитна картичка за некој што не знаете ниту верувате.

Романтична измама

Слободни веб-страници им помогнале на илјадници луѓе да најдат љубов. За жал, неколку лоши елементисе фрлени онлајн датира во погрешно центарот на вниманието. Бидете претпазливи. Датираат измама се манифестира во legit датираат сајтови и во оние создадени даруно доверчив луѓе. Ова е она што се случува:

  • На лажен веб-сајт (кој поминува за legit еден), измамник обвинувакреирајте сметка, поврзете ја и комуницирајте со потенцијалните љубовници / партнери. За да се избегне ова, проверете ги коментарите на датираат сајтови, така што ќе знаете што едобро и што не е.
  • На легитимна веб-страница, измамник создава сметка. Ќе се преправаатбидете заинтересирани за вас, но во вистинска смисла, тие не се добри. Тие потоа ќе донесат болен роднина или вонредна состојба за која им се потребни пари:дел од кој тие ќе побара од вас да чип внатре. Во други случаи, тие може да се посветат на вас со подароци, а потоа тие ги бараат вашите банкарски деталисо ветување дека ќе ви испрати пари.

Натпревар, лотарија и измама

Ова е далеку од најчестите тип на е-мејл и онлајн измама. Ќе добиете е-пошта или апорака во вашата сметка на социјалните медиуми со која ве информира дека сте добиле награда која можете да ја поднесете ако платите или дадете детали за вашата кредитна картичка.Ќе се обидат тешко да ве убедат дека тоа е даночна обврска или нешто слично..Не се измамени. Тоа е измама. Тоа е измама. Ако тине учествуваа во ниту една лотарија, игра или љубов, па бидете внимателни.

Спам измамите

Овие населуваат твоето сандаче. Во оваа измама, едно лице може да се преправа дека е заинтересирановашите производи / услуги, или може да биде организација заинтересирана за водење бизнис со вас. Ако побараат пари за да им помогнат да се обработатплаќање на нивниот крај, тогаш би можел да бидеш за непријатно изненадување. Понекогаш, тие бараат за вашите кредитни детали, иако во овој случај,тие ќе се преправаат дека ќе бидат вашата банка или било која легитимна организација со која често се поврзувате. Не кликнете на линкови, освен ако не сте ја повикале банкатада го потврди истото. Во прилог на ова може да се среќаваме со измама за преплатување во која клиентот тврди дека е преплатен за услуга.Тие ќе побараат наплата од вас.

Вработување измама

Добар пример е примерот "работа од дома", кој ветува илјадницидолари за мала работа. Во други случаи, се гарантира добра работа со убав надомест. Има фати сепак. Мора да платите надоместокобезбеди работа. Не губи пари во таква измама.

Купи / продаде аукција измама

Со луѓе кои се префрлаат на онлајн шопинг и наддавање, се појави измама:аукцијата за купување / продавање на аукција. Кога ќе конкурирате за производ и не успеете да ја добиете понудата за вашиот бизнис. Потоа добивате повик од некоготврдејќи дека победничкиот понудувач се повлече, а сега сте ја добиле понудата. Што сакаат? Да прават бизнис надвор од платформата (веб-страница). Несе осмелуваат да го направат тоа. Вие ќе бидете измамени од вашите пари, а вие нема да ја добиете цената (за што ви конкуриравте).

одгледувач измама

Во овој онлајн scammer, одгледувач на кучиња ги покажуваат неговите / нејзините кученца што тој / таа епродажба. Тие испраќаат документи за регистрација и многу слики. За финализирање на договорот, од вас ќе биде побарано да ја платите таксата за превозотсе враќа. На крајот, ќе плаќате пари и нема да добиете кученце. Нивната линија, исто така, оди неодговорени.

November 28, 2017