Back to Question Center
0

Semalt Експерт: WordPress безбедносни прашања Секој треба да знае

1 answers:

Многу комерцијални и институционални практики се прават онлајн. Како резултат на тоа, на интернетобласта станува најголема цел за сајбер криминалците да ги извршат нивните напади. Многу претприемачи и сопственици на веб-страници не сеимаат доволно знаење и вештини за градење и одржување на нивните веб-страници. Како резултат на тоа, тие се одлучат за методи како DIY алатки и хостинг платформикако HostGator. Повеќето од системите за управување со содржини, на кои се потпираат, вклучуваат WordPress платформа. WordPress е домаќин на 24% од ситевеб-страниците во светот - best cctv cameras for home uk. Оваа ситуација значи дека хакерите имаат големо поле за играње за да ги исполнат своите противници. Наоѓање на пробиен системчесто е сон.

Френк Abagnale, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, дава причини зошто луѓето претпочитаат WordPress. Пред сè, тие имаат платформа со отворен код, како и многу приклучоци, коиможат да вршат големи задачи. Како резултат на тоа, WordPress е стандарден систем за управување со содржини, кој служи за да им овозможи на луѓето да бидат домаќини на многу веб-сајтови.Сепак, WordPress има недостаток. Колку што има многу луѓе кои создаваат веб-страници во WordPress, поголемиот дел од целта на хакеротСајтови за WordPress премногу. На пример, ако хакер најде дупка во безбедносниот систем на WordPress или во приклучок достапен за WordPress,тие можат брзо да автоматизираат голем број на напади, кои можат да испраќаат кориснички информации или други вредни информации на тајни локации.

Заштита од спам

Спамери се луѓе кои се обидуваат да мамкаат жртви во извршување на некои задачи,но намерата зад прикривањето не е во ред. На пример, некои спамери може да се обидат да ги измамат луѓето да кликват на заразни врски. Во другипати, тие може да имаат страници без фишинг, што им дава многу вредни податоци. Во модерна возраст, спамери користат прилози, кои содржатмалициозен софтвер, како што се тројанци. Треба да ги сензибилизирате вашите клиенти против ваквите напади. Хакери се зад сите напади со спам. Тие можаттреба кориснички ингеренции, информации за кредитни картички, контрола на интернет или други нечисти мотиви зад нивните напади. Употреба на безбедносни меркиза вашиот сајт може да го спаси од многу напади.

Човекови напаѓачи, ботови и бонети

Кога го спречувате нападот на хакирањето, важно е да дознаете кој или што езад нападот. Човечките напаѓачи се вистински луѓе кои ги извршуваат задачите со својата цел на ум. Ботовите се едноставен софтвер како роботи,кои претставуваат лице во извршување на задача. Од друга страна, ботнет е мрежа од многу ботови, како милиони, што може да се испратида штрајк разни експлоатира и да обезбеди резултати на хакер во одредена локација.

Заклучок

Безбедноста на вашата веб-страница, како и онаа на вашите клиенти зависиво голема мера на вас како администратор. Кога креираме веб-страници, ние ги игнорираме можните сајбер-криминал, што може да ја смали целата веб-страница на е-трговијанадолу. Многу оптимистички напори се губат во рацете на хакери кои им помагаат на конкурентите преку воведување нелојална конкуренција. Ситуацијата се влошувасо веб-страници на WordPress, главно поради тоа што им се познати безбедносните системи. Покрај тоа, WordPress има најголем број на сајтови. Некоитехники, кои можат да се заштитат себе си во WordPress се во ова упатство. Вие исто така може да се осигура безбедноста на вашиот сообраќај, посетителите, како икако подобрување на оптимизација во Google преку безбедносни проверки.

November 28, 2017