Back to Question Center
0

Semalt експерт уверува дека треба да се заштити веб-страница од обиди за хакери - Еве како

1 answers:

Постојат многу форми на малициозни напади преку интернет. Многу луѓе се соочуваат со делатана многу хакери во нивните секојдневни вложувања, како и за време на нивните работни места. Хакери поминуваат значително време, обидувајќи се да дознаамразлични методи кои можат да ги користат за извршување на нивните работни задачи - ipv4 mod specs. Повеќето од овие методи вклучуваат задачи како DDOS напади или дури и крстотскриптирање. Сите овие напади имаат себичен мотив, како и големо страдање за жртвите.

Најчесто, хакерите може да се насочат кон вашиот веб-сајт поради многу причини. Обично, тие би можеле да бидаткрадење кориснички информации како информации за кредитна картичка или дури и хакери на административниот панел. Во други случаи, хакер може да украде вредниинформации од веб-страница, како што се информации за клиентот, како и најави за различни клучни аспекти на компанијата. Хакериисто така може да ја поттикне нелојалната конкуренција, каде што хакер може да го сруши вашиот веб-сајт или вашиот пребарувач оптимизација (SEO) пласман воразлични начини. Како резултат на тоа, од суштинско значење е да го заштитите вашиот систем од хакери.

Џек Милер, водечки експерт од Семалт ,елаборира за некои од начините кои можат да ве оддалечат од нападите на овие луѓе:

Заштита од неовластен влез

Една од најлесните работи што хакер може да ја направи на вашиот сајт се обидува да се логира како администратор.Како резултат на тоа, хакерот може да се обиде да погоди различни лозинки за да види кој од нив може да падне за вашето незнаење. Користење безбедни лозинкие од суштинско значење. Лозинките како 12345 не се безбедни и можат да ја изложат целата веб-страница на хакер. Понатаму, не треба да користите лозинкатоа е премногу лесно да се погоди. Зборовите како името на вашето дете може да бидат апсолутна претпоставка за личност со ова знаење. Наместо тоа, се комбинираатразлични карактери со различна форма.

Cross Scripting (XSS)

Ова е хак што бара крај на корисникот. Овој пробив вклучува употреба на некои одобрасците и текстуалните полиња што ги користите, како претплата. Хакер го следи кодот за вградување на корисничката форма која содржи скрипта. Попритискање внесете, скрипта почнува да работи на вашиот сервер. Како резултат на тоа, хакер добива пристап до сите податоци на купувачи, вклучувајќи го итастатурата на клиентот хитови во секое време тие се најавите на вашиот веб-сајт. За да ја поправите оваа ранливост, потребен ви е начин на кодирање наинформации за вашите форми пред да ги храните во вашата база на податоци. Како резултат на тоа, сценариото не може да работи на вашата база на податоци, бидејќи веќе постојатмерки за да не се кандидира.

Заклучок

За секој бизнис во е-трговија, сајбер безбедноста е примарна грижа кога станува зборза онлајн работење. Постојат многу обиди за пробивање и лица кои можеби ќе сакаат да го пробијат вашиот веб-сајт за многу веб-сајтови. Безбедноста на твојатасајт, како и благосостојбата на вашите клиенти, во голема мера зависи од делата на вас како администратор.

November 28, 2017