Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Како да се бори против злонамерен сајбер напади

1 answers:

Во 21 век, сигурноста на веб-страниците и веб-апликациите се покажада биде примарна грижа во дигиталниот свет. Сите компании ангажирани во бизнисот користејќи технологија се ранливи на наведениот предизвик.Некои бизниси веќе се жртви на сајбер напади, додека други продолжуваат да работат на поопасни онлајн платформина хакери.

Френк Abagnale, Високи менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, има за цел да ги алармира интернет бизнисите за тоа како да ги спречат сајбер нападите на нивните веб апликации или веб-страници. Дополнително,исто така се нагласуваат важни совети кои една компанија може да ги изврши во подобрување на нивните безбедносни мерки. Во врска со тоа, тоа е од суштинско значењеда се разбере дека дури и поголемите и воспоставените компании можат да бидат погодени од хакирањето - gonfiabile con scivolo usato. На пример, Замота беше пробиена рано оваа година,и нејзините доверливи информации и базата на податоци на корисниците неправедно ги користеле хакерите. Па, како можете да го заштитите вашиот веб-сајт од сајбер напади?

За почеток, користете ажурирани апликации и софтвер. Речиси сите сопственици на сајтови имаатслушнале за Magento, Joomla и WordPress кои имаат опции за ажурирање за кои е потребен клик на копче за да ги преземете или инсталирате најновитеприклучоци и верзии. Во овој поглед, развивачите на веб-локации и корисниците се предупредени да изберат ниско-пласмански додатоци, бидејќи напаѓачите моженамерно ги создадоа со цел да ги хакираат веб-сајтовите. CMS (системи за управување со содржини) како WP (WordPress) иMagento досега работеше неодоливо за да обезбеди сајтови. Покрај тоа, овие платформи продолжуваат да ги пуштаат безбедносните закрпи што редовно го праватвеб-сајтови повеќе робустен за безбедноста на интернет..Една од најранливите области е управувањето со домаќинот. Сепак, на интернет бизниси се препорачува дакористат успеа хостинг решение. Компанијата за хостинг се грижи за безбедносните надградби додека го користи пакетот. Така, бизнисите можат секогашостануваат безбедни од хакерство.

Заштита на лозинка и алармирање е втор безбедносен чекор за веб-страниците. Онлајнкорисниците треба да креираат и да одржуваат силни лозинки составени од специјални знаци, букви и броеви, така што никој не може лесно да ги попуштат.На истата белешка, сопствениците и корисниците на сајтови можат да инсталираат некои производи поврзани со Google кои спречуваат крадење на лозинки од други интернетвеб апликации или сајтови. На пример, прегледувачот на Chrome обезбедува продолжување наречено "Предупредување за лозинка", кое може да се преземе иинсталирани слободно на речиси секоја машина.

Трето, стартувајте алатки на страницата која го спречува DDoS (Дистрибуирано одбивање на услугата).DDoS е нов тренд за напаѓачите и спамерите да испратат лажен сообраќај на одредена веб-страница, со што нејзината содржина е недостапна.Огромната количина на сообраќај што ја прави веб-страницата недостапна е испратена од повеќе извори. Во суштина, тоа е потенцијален ризик за сите системина глобално ниво, кои се инфицирани и компромитирани со тројанци и напаѓачите насочени кон еден систем одеднаш. Google има производ наречен ГуглШилд проект за заштита на нови веб-сајтови од DDoS малициозни напади. Услугата е достапна за бесплатно користење од страна на мали онлајн редакции,нови локации и независни новинари.

Конечно, користете посветен веб хостинг сервер. Посветен сервер е побезбеденод дели веб-хостинг сервер со неколку сајтови во исто време. Тоа го спречува сопственикот на страницата од малициозни напаѓачи кои користат слабости наеден сајт да се пробие други веб-сајтови хостирани на серверот. Размислете за користење на веб хостинг услуги кои обезбедуваат веб-апликации firewalls за нивнитехостинг сервери.

November 28, 2017