Back to Question Center
0

Семалт експерт ги истакнува видовите на интернет измами и начините за нивно избегнување

1 answers:

Интернетот е голем ресурс за секого. Многу претприемачи го преземаате-трговија платформа како нов маркетинг метод. Со веб, постои неограничена шанса и можност за секое стартување. Големи компании имаатја искористи оваа можност и направи многу веб-сајтови. Маркетинг техники како што се Search Engine Optimization им помага на било кој почетен почетен почеток на проектоти да се обликуваат - î¼ï€î±î»î´î¹î¼ï„ïƒî·. Луѓето и бизнисите можат да остварат одреден профит од милиони интернет-купувачи.

Сепак, како што луѓето мислат на поставување на веб-сајтови, сајбер криминалци како што се хакери иscammers изврши различни видови на интернет измами онлајн. Како резултат на тоа, секој треба да внимава на вакви кривични дела. Тие можат да одзематсо нив огромни количини на средства, како и извршување други несакани криминални активности на интернет.

Ендру Дихан, експерт од Семалт Дигитални услуги, е прилагодена на некои видови на интернет измами што може да се соочи со вас и начини кои можете да ги користите за да ги избегнете.

1. Измама со кредитни картички

Многу хакери целни комерцијални веб-сајтови и други онлајн платформи за кредитни картички.Крадењето на кредитни картички може да им даде пристап на хакерите на милиони долари. Покрај тоа, тие продаваат украдени кредитни картички онлајн во темна мрежапазари како Outlaw. Важно е да се чуваме од хакирање методи како што се SQL Injection, како и други начини на кои scammers компромиссигурност на онлајн трансакции..Понатаму, од суштинско значење е да ги сензибилизирате вашите клиенти за методите што ги користат овие криминалци за кражба на картичкии да ги задржат своите кредитни картички безбедни. Покрај тоа, ставете информации за картички само на доверливи сајтови.

2. Измамите и пораките

Пораките обезбедуваат безбеден канал за правење на измамници да ги постигнат своите цели. Во другислучаи, тие можат да извршат масовни спамови кои дозволуваат измамници да ги натера луѓето да изгубат илјадници долари онлајн. Треба да ги избегнувате пораките што доаѓаатод непроверени извори. Во други случаи, можете да користите некои напредни филтри за спам присутни во некои од безбедните системи за е-пошта. Таквите едноставни меркиможе да го заштити вашиот бизнис на е-трговија од ефектот на интернет измами и други видови на напади. Треба да го задржите вашиот сајт слободен од овиекако и други видови на напади.

3. Фишинг

Овој вид на интернет измама подразбира трикови да дава информациилажна страница. Поголемиот дел од нападите со спам содржат фишинг страници, како и други видови потенцијално штетни врски. Во други случаи,спамери може да стават прикачувања кои содржат тројанци во е-пошта. Овие вируси можат да извршат бројни ефекти на целниот компјутер, како што е прелистувачотхакирање. Тие исто така можат да ги користат фишинг-техниките за да ги насочат луѓето кон лажни страници за плаќање, кои можат да украдат информации за кредитна картичка од други кривични дела.

Заклучок

Постојат сите видови на поединци на интернет. Како што луѓето прават секакви кориснистартап на Интернет, други лица со лоши намери прават методи за извршување на нивните злосторства. На пример, луѓето ги задржуваат своите шансидруги со комерцијални веб-сајтови. Од друга страна, хакерите можат да пробијат и да ги одземат средствата од клиентите, како и да го срушат местото. Оваводич може да ви помогне да избегнете интернет измами кои може да ви се соочат како што се перење пари. Безбедноста на вашата веб-страница и онаа на вашиот клиентлежи во твоите раце.

November 28, 2017