Back to Question Center
0

Semalt Експерт Акции Видео Маркетинг Совети Секој SEO шампион мора да знаете

1 answers:

Во онлајн маркетинг, оптимизација на сајтови (SEO) е важно за повеќето луѓе коисакаат да ги направат своите бизниси долгорочни. Оптимизирањето на содржината е лесно, бидејќи вклучува познати стратегии. Сепак, некои дигитален маркетингагенции го најдат овој процес бурните, особено кога не знаат што да прават. Видео оптимизација е неопходна за секој интернетсодржина. Од 2006 година, Гугл го купи YouTube, и оттогаш, користењето на оптимизација за видео клипови е исто толку важно како и со било која друга онлајн содржина.

Повеќето компании ја користат употребата на видео на различни начини - ampoule gx53 9w. На пример, многу често поставувани прашања иупатства бараат средства за добро информативно видео. Ја познава важноста на оптимизација за видеа, може да се прашувате како да го примени.

Ендру Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, дефинира неколку вредни совети кои можат да ги направат видеата да ви даде повисок ранг:

Должината на содржината.

Важно е да се вклучат клучни зборови во рамката за приказна на вашата порака. Видеотреба да работи исто како статија на блог пост. Видеата треба да бидат сеопфатни, информативни и доволно кратки. Многу студии укажуваат на тоапросечните корисници трошат околу 2 минути на видео. Чувајте го должината на вашето видео кратко: околу 5 минути. Видеата ја зголемуваат универзалната покриеностод вашата содржина, како и нуди информативна платформа за вашите активни клиенти да кликнат и да најдат релевантна содржина..Видеа добиваатакции на платформи како Јутјуб. Google ботови може да ги собере најмногу споделени линкови кои подоцна стануваат критериуми за рангирање на мнозинствотоод веб-страниците.

Целта на видеото.

Визијата, целите и вредноста на видео оптимизација план се главните фактори зада се разгледа. Може да се постави ефикасна видео маркетинг кампања со робусна мисија. Сепак, целите на видеото имаат големо влијаниеза релевантноста на луѓето што ги користат. На пример, видеото дизајнирано за брендирање може да биде информативно и да го вклучи купи сега процедури. Сепак, видео за осигурителна компанија поради образовни причини не смеат да ги имаат.Наместо тоа, тие се главни за пласман на клучни зборови.

Влијание и убедување.

Кога некое лице бара онлајн видео, гледаноста е фактор на повеќето луѓеда се разгледа. Видеата со води или оние што можат да предизвикаат споделување се еден од најинформираните методи за стекнување на постојан проток на прегледи.Неколку техники може да го направат видеото да го постигне ова ниво на следење. На пример, вклучувањето на аудитивната обработка. Може да се ставипреводи, текстуални објаснувања и објаснување на видеото. Овој процес драматично ги стимулира и визуелните и слушните чувствазголемување на релевантноста.

Заклучок

Во денешниот оптимизација, создавање на содржина и видео маркетинг се некои нови техники коиимаат значително влијание врз многу оптимизација тактики. Моите колеги и јас препорачувам да ја искористам оваа тактика особено за таа публика којасе однесува на видеа за објаснувања. Иако овие два концепта можеби изгледаат поинакви, тие се и дигитални маркетинг стратегии и имаатспособност за зголемување на конверзии. Видеата се добри во објаснувањето, како и насочувањето на публиката до каде да се извршиповик кон акција аспекти на вашиот веб-сајт. Како резултат на тоа, видео маркетинг може да биде решение за задачата за рангирање на вашата веб-страница, особено запребарувачите.

November 27, 2017