Back to Question Center
0

Semalt Експерт: 8 оптимизација грешки кои се опасни за вашата содржина маркетинг

1 answers:

Пребарувачите ви помагаат да го привлечете вниманието на новите гледачи, читателите,и слушатели, но во повеќето случаи, вие сте главна пречка што ги попречува пребарувачите од рангирање на вашата содржина високо во пребарувањетоисход страници.

Моторот ви овозможува да ја прикажете вашата содржина на глобално ниво само ако е бесплатнаод грешки кои можат да ги поткопаат насоките на пребарувачите, како и корисничкото искуство.

Треба да ги избегнувате следните грешки, дефинирани од Лиза Мичел, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, за да се осигурате дека им давате на пребарувачите содржина што им е потребна

1 - insurance underwriting appraisal. Кратка содржина

Треба да бидете сигурни дека вашата содржина е темелна за да ја задоволите потрагатана разни пребарувања. Гугл претпочита сеопфатна содржина бидејќи дава пребарувања значајни податоци кои ги задоволуваат нивните барања.Просечната содржина треба да биде околу 2400 зборови за да се осигура дека е концизно дека читателите имаат позитивни мисливо врска со содржината.

2. Отсуство на слики од дизајн параметри

Сталената веб-страница се продава лошо за нови читатели во споредба со ажуриранитевеб-сајтови, кои имаат привлечна естетска вредност. Страници без замислени или дизајнирани елементи не се фаворизирани од корисниците и Google,имплицирајќи дека нема да имате конкурентна предност.

Елементите дизајнирани да ги прекршат текстовите гарантираат дека читателите остануваат подолгина страница, нешто што го прави Гугл да го зголеми рангирањето на содржината во прашање.

3..Правопис грешки или грешки во содржината

И покрај фактот дека содржината, како и грешките за грешка, сене се класифицирани како фактори на оптимизација, тие негативно влијаат на вашиот кредибилитет и вашата можност да бидете поврзани.

4. Отсуство на паузи за содржини

Важно е постојано повторно да го привлечете вниманието начитач низ одредена содржина, бидејќи повеќето од читателите имаат многу краток распон на внимание. Прекршување на текстовите користејќи пристапикако што се подброеви, слики и листи, осигуруваат дека вниманието на читателот е фатено и на крајот, обезбедувајќи го тоа пребарувањемоторите ја забележуваат содржината.

5. Користење на долги ставови од текст

Долгите параграфи создаваат здодевност и ги отстрануваат вашите читатели од вашитестраница. Осигурување дека ставовите се пократки делува како интервенција за обезбедување дека вниманието на читателите е заробено.

6. Отсуство на излезни линкови

Кредибилитетот на содржината што се постигнува преку употреба наизлезни врски и цитирање на извори е од голема важност за читателите. Google, исто така, го признава кредибилитетот на содржината и SEOекспериментите прикажуваат дека страниците доминирани од излезни врски вршат подобро во процесот на пребарување.

7. Отсуство на промоција

Креирање на сеопфатна содржина што го прави тоа на вашиот конкурентне осигурува дека ќе биде рангиран број 1. Треба да бидете трпеливи и да чекате луѓето да им дадат на вашата содржина позитивно оптимизација за рангирањеиндикатори како што се социјални акции и линкови.

8. Отсуство на CTAs и оптимизација

Примена на стандардно поставување за мета-податоци опис на содржината на вашата содржинаи наслови е оптимизација грешка што може да се избегне со обезбедување дека описот и насловот на содржината е оптимизиран.

Заклучок

Со избегнување на над осум оптимизација заеднички грешки, ќе успеево обезбедувањето дека вашата содржина е во согласност со потребите на пребарувачот. И не случајно, сообраќајот ќе се зголемивашата страница.

November 27, 2017