Back to Question Center
0

Семалт Експерт: 10 чувствителни сајбер безбедносни реалности

1 answers:

Секторот за сајбер безбедноста напредува со повеќе експерти кои се приклучуваат кон индустријата.Како резултат на тоа, се повеќе и повеќе злонамерен софтвер е дизајниран и речиси 230, 000 нови малициозен софтвер е лансиран на дневна основа.Се проценува дека 100 милијарди долари годишно се вложуваат за да се справат со сајбер-криминалот.

Додека го користите Интернетот, вие сте склони кон сајбер-напади - visual database designer postgresql update. Следнотоидеи на Ник Чајковски, на Семалт Висок менаџер за успех на купувачи, прикажува колку е опасно прелистувачот да работи без ефикасна заштита.

1. Најопасните сајбер напаѓачи на глобално ниво

ФБИ има листа на најбарани 19 интернет криминалци кои се одговорни зазагуби на интернет корисници во опсег од 350.000 до 100 милиони долари. Во овој момент, предмети од JABBERZEUS се најбарани од ФБИ.

2. Најинтензивен компјутерски вирус во историјата

MyDoom се смета за најинтензивен глобален во историјата на сајбербезбедност. Апсолутно е дека вирусот досега имал штета од 38,5 милијарди долари.

3. Преферираната цел на напаѓачите на социјалните медиуми

Досега има повеќе од 1,6 милијарди корисници на социјални медиуми што го прават глобалнопрепорачана цел на хакерите. Корисниците кои поминуваат значително време на социјални мрежи, најверојатно, ќе станат жртви на овие напади.

4. 99% од компјутерите се изложени на ризик од искористување на наборите

Над 99% од компјутерите имаат програми како што се Adobe Reader, Oracle Java и AdobeФлеш инсталиран на нивните оперативни системи. Присуството на овие софтвери претставува канал на кој, напаѓачите можат да се оптимизираат за пристапвашиот gadget..

5. Интернет криминалците го претпочитаа пристапот да влијаат врз жртвите

Жртвите на сајбер-напад лесно се манипулираат, бидејќи луѓето се најслабата алкаво врска со сајбер безбедноста. Како таква, општественото инженерство се однесува на пристапот за обезбедување дека поединците се откриваат доверливи со манипулацијанив психолошки.

6. Безбедност претпазливост: внатре работа

Во повеќето случаи, околу 59 проценти од работниците крадат податоци за организацијата кога тиесе отпуштени или кога ќе поднесат оставка. Други инсајдерски принудувања за да се заштитат вклучуваат малициозни инсајдери, безгрижни инсајдери и да ги искористат инсајдерите.

7. Вашата влада ја зголемува својата ранливост

Факт е дека владите на глобално ниво дизајнираат малициозен софтвер со намераза користење на тоа како дигитално оружје. Малиот софтвер го наоѓа патот до приватна организација и персонални компјутери, што резултира со зголемена еволуцијана злонамерен софтвер.

8. Има итна карта која ги прикажува напаѓачите во акција

САД се претпочитаат цел за сајбер криминалци. На пример, наМрежата на Министерството за одбрана на САД претрпе штета над 100 милиони долари како последица на напад извршен од кинески криминалец.

9. Компјутерскиот криминал е сериозен предизвик за светот

68% од парите изгубени како последица на интернет напади се сметаат за неповратни.Сајбер-криминалот не е само трошок интензивен, туку, исто така, резултира со други предизвици за компаниите на глобално ниво.

10. Hacktivism е примарна инспирација што ги катализира сајбер нападите

Hacktivism изнесува повеќе од 50 проценти од сите сајбер-напади на глобално ниво. Терминот епретставување на дисидентски апликации на компјутери со намера да се зајакне политичката агенда.

Заклучок

Секогаш се сеќавам, дека не треба да ги потценувате интернет криминалците. Значи нема заштитае ефикасна, никаква закана не е премногу минимална. Без оглед на големината на заканата од сајбер безбедноста, треба да се воведат соодветни меркиза да спречите секој напад со кој може да се соочите.

November 28, 2017