Back to Question Center
0

Семалт дели убедливи идеи за справување со хакерските напади

1 answers:

Секој пристап на е-трговија треба да има веродостоен степен на безбедност. За сопственикот на веб страната,останувајќи далеку од хакери може да биде еден од најважните аспекти на вашата кариера. Во повеќето случаи, хакерите насочуваат сајтови за да избегаатадмин панел контрола, како и релевантни податоци од веб-страниците на компанијата. Оваа информација може да вклучува вредни кориснички информации, како иподатоци за кредитна картичка.

Поддршка на вашата веб-страница може да биде добра работа. Секогаш можете да добиете враќањево случај целиот процес да се сруши - pompa 8a250vac. Безбедноста на информациите за вашите клиенти лежи во рацете на вас како веб-страница на компанијатаadmin. Како резултат на тоа, можете да ги споделите со целата задача оптимизација на пребарувач и процеси да дојдат до слетување надолу.

Џек Милер, Виш менаџер за успех на клиенти Семалт ,опишува некои од начините за заштита на вашата веб-страница од хакери:

Користете безбедни лозинки

Еден од најлесните начини да се осигури безбедноста на вашиот сајт е преку употреба набезбедни лозинки. Секој хакер започнува со задача да се обиде да ја погоди лозинката. Заеднички лозинки како 12345 се несигурни и може да бидат нечиилесно се погоди. Исто така, мудро е да не се користат зборови што може да се претпостави. Секое лице што пристапува до вашиот веб-сајт треба да има сигурна лозинка. Aслаба лозинка ја зголемува ранливоста на вашиот веб-сајт на хакери.

Кодирање..

Некои слабо кодирани веб-страници се ранливи на некои ефтини подвизи. При дизајнирањеВашата страница, важно е да се користи кодирачка структура која не може да дозволи пенетрација од различни цели. Добар пример е некои PHP веб-страници.Овие веб-сајтови се толку несигурни дека речиси секој со уред од Линукс сигурно може да дојде до базата на податоци. Покрај тоа, едноставни алатки како Havij илиРамката за извршување на прелистувачот (BeeF) може да биде во можност да пристапува до базата на податоци од далечина без потреба од користење на администраторската лозинка.

Користете HTTPS.

Користењето на заштита на површинскиот слој за адреси може да ги заштити вашите корисници од некоинајлесните обиди за хакирање. HTTPS може да му помогне на лицето да има сигурност и безбедност при обезбедување на доверливи лични информации на веб-страница. Овавид на безбедност не е можно со други онлајн хостинг протоколи. Исто така, важно е да се сензибилизираат посетителите за овој вид на безбедност.

Користете безбедносни приклучоци.

Кога хостинг на веб-страница и автоматизирање на оптимизација, постојат некои приклучоци што можеобезбеди работа на вашиот веб-сајт. На пример, некои луѓе би можеле да користат алатка BulletProof Security или дури и iThemes Security. Овие алатки можатсортирање на било која ранливост присутен во било која платформа или апликациски програмски интерфејс.

Заклучок

Безбедноста на веб-страница и нејзините клиенти се потпира на неговата способност да се држат настранахакери. Хакерите може да наведете сајтови за различни фактори. Прво на сите, тие можат да припаѓаат на конкурентска компанија која се обидува да ја доведе вашата веб-страницанадолу. Во други случаи, тие може да бидат лица чиишто намери се нејасни, но се сигурни дека ќе се збркаат со начинот на кој работи вашата компанија.Како резултат на тоа, може да биде суштински аспект да се оддалечи од хакери, особено од аспект на веб-страница. Овој водич може да ви помогне да постигнетеова како да направите безбедноста на вашата страница силна. Понатаму, вашите клиенти можат да останат безбедни.

November 28, 2017