Back to Question Center
0

Semalt дава оптимизација за совети за Е-трговија бизниси

1 answers:

Неспорен е фактот дека се повеќе и повеќе луѓе се префрлаат наонлајн шопинг, бидејќи на погодност, сорта и вредност што ја нуди. Да останат релевантни во преполн онлајн простор, e-commerceкомпаниите треба да излезат со креативни начини за привлекување онлајн купувачи. Како што е, оптимизација се уште игра клучна улога во маркетингстратегија на e-commerce компании.

водечки експерт на Семалт Дигитални услуги, Џејсон Адлер дава 8 совети кои ќе го направат вашиот e-commerce бизнис процветаат.

# 1: Дизајн импресивен e-commerce веб-сајт

Ова е всушност основниот чекор. Таа поставува основа за сèдруго што следува - ultra grip ice 2 review. Бидете сигурни дека вашата e-commerce веб-страница е едноставна за навигација, ангажирање и одзив. На овој начин вашите клиенти ќе ги задржида се вратам во продавница со вас.

Не гребете ја главата ако немате вештини за да поставитеe-commerce веб-сајт. Компании како Semalt ќе ви помогнат да изградите оптимизиран веб-сајт за малопродажба. Згора на тоа, тие ќе интегрираат сигурнопроверка на системот, систем за следење и управување со инвентар, плус создавање содржини кои ќе ви привлечат клиенти. Има дури и алатказа следење на веб сообраќај и имплементацијата за да се оцени ефективноста на веб-сајтот на e-commerce.

# 2: Експлоатира мобилен аспект на веб-сајтот на e-commerce

Во 2015 година Интернет-трговецот сметал дека 104,5 милијарди долари сепотрошени на мобилна e-commerce продажба. Бројот се очекува да се проектира нагоре, па затоа зависи од вас да ја искористите оваа предност. Сето тоазапочнува со дизајнирање на малопродажната веб-страница: осигурајте се дека е оптимизирана да работи на мобилни уреди. Чувајте ги блиските реклами и поп прозорци.

# 3: Истражување, истражување, истражување

Истражување за тоа каков тип на содржина треба да го поставите и конкретниотклучни зборови / фрази кои вашиот целен пазар ќе ви се допадне. Обидете се да дознаете што вашите клиенти го кликнуваат и го прават тоа подобро. ФокусВашето внимание на целните страници, почетната страница и страната за производи одреди како тие рангираат според Google алгоритам. Не боли да проверишод што е вашата конкуренција.

# 4: Креирај релевантни линкови

Влезна линкови сеуште играат клучна улога во маркетингот на вашата e-commerceвеб-страница. Побарајте блогери кои можеби ќе сакаат да се поврзат со вашите производи или веб-страници и да се здружат со нив. Можете исто така да најдете коментарите на вашиотпроизводи на социјалните медиуми и додадете Влезни линкови до вашата e-commerce веб-страница. Има над 60 алатки што можете да ги користите за да ја искористите оваа тактика

# 5: Креирај свежа содржина

Твојата e-commerce веб-сајт треба да биде повеќе од еден каталог на производи состатични описи. Направете точка за создавање од страна на нашиот сопствен блог потоа објавувате свежи, остроумен содржини. Можете да пробате подарок заразлични празници кои ги препорачуваат производите што ги имате за малопродажба

# 6: Прашај за клиент осврти

Осврти на клиентите не само што градат кредибилитет, туку, исто така, го зајакнуваат вашиотSEO. Размислете на овој начин: колку повеќе коментарите ќе ги добиете, толку повеќе содржини (свежи) ќе ги добиете.

# 7: Спроведување на редовни проверки на веб

Нормално е да се прават грешки. Бидејќи се повеќе содржини и веб-страницидодаде, толку повеќе сте склони да имате грешки. Проверете за исчезнатите тагови, скрипти, пренасочувања, дупликат страници, мртви врски, недостасуваслики и било која друга грешка со спроведување на квартална проверка на веб-сајтот на e-commerce. Користете бесплатни алатки за да ја проверите брзината на вчитување,веб-сајт за безбедност и многу повеќе.

# 8: Изградба на баталјон на influencers

Се здружи со блогерите и ќе ги пишувате за вашата електронска трговијавеб-сајт, производи и преглед. Започнете кампања за социјални медиуми за да го зголемите вашиот оптимизација и веб сообраќај.

Користејќи ги овие совети, можете да изградите силно онлајн присуство.Вашите конкуренти ќе бидат оставени од шок.

November 27, 2017