Back to Question Center
0

Semalt: Четири причини зошто ИТ компаниите треба да имаат блог

1 answers:

Постојат многу компании за ИТ услуги кои уживаат успех во светот на бизнисот,но поради некоја причина, само неколку имаа блог на нивните веб-страници. Многу од ИТкомпаниите за услуги се придржуваат кон традиционалните техники за продажба или сметаат дека е премногу тешкои одземаат време да се кандидира блог. Сепак, оние компании кои работат на компанијатаблог на крајот ќе ги искористи наградите за тоа. Јулија Вагнева, успех на купувачиМенаџер на Семалт Дигитални услуги, објаснува кои бенефиции што блогирањето ги носи на компаниите за ИТ услуги.

Нагласувајќи ја единственоста на услугите

Содржината маркетинг е важен дел од развојот на бизнисот во целиот свет.Многу бизниси се движат дигитални и мобилни, така што содржината маркетинг стананеопходни за генерирање на олово и диференцијација - gislaved nordfrost 100 vs nokian hakkapeliitta 7. Во исто време, диференцијацијаможе да биде малку проблем за многу компании за ИТ услуги, бидејќи тие се занимаваат соистите бизниси секој ден. Кога креирате блог, создавате нешто уникатно,нешто што те прави да се издвојуваш од толпата. Користејќи го, можете да ја покажете вашата личност,вашата работна етика, карактерот на вашата компанија итн., што ќе им помогне на потенцијалните клиенти да ја изберат вашата компанија меѓу другите.

Многу компании за ИТ услуги имаат тенденција да се вклопуваат еден во друг, бидејќи ја користат истата терминологија.Па, како тие можат да бидат сигурни дека вашиот бизнис е подобар од друга компанија? И какоможе потенцијален клиент да види дека вашиот тим е доволно познат за да ја добие работатанаправено? Многу компании за ИТ услуги генерално се потпираат на збор од уста или ладно повикувањеуслуги, но замислено развиен блог може да отвори сосема поинаква,комплексен метод за стекнување нови клиенти.

Прикажување на искуства и вештини

Страницата "За нас" на веб страната на секоја компанија е исклучително важна при привлекувањетонови клиенти. Ако тврдите дека вашиот менаџер или лидер има толку многу годиниискуство, исто како и секоја друга компанија, очигледно, тоа ќе изгледа благ.Со помош на блогот, напротив, можете да го покажете своето искуствои вештини за управување, така што апелира до вашите потенцијални клиенти. Релативно елесно да се направи, но таквите блог постови ја одразуваат суштината на сè што сакате да го промовирате.

Промовирање на вашиот бизнис

Блогот ќе стане одлична платформа за заедничко поврзување на ИТ сервисот.Веднаш штом ќе се напишете на блогот на вашата компанија, започнувате дискусија, којае отворена за индустриски професионалци и клиенти. Повратни информации што ги добиватеќе ви помогне да ги промовирате вашите услуги на различни луѓе. Ако го добиете правотосодржина на вашиот блог, таа ќе ја стави вашата компанија на мапата.

Производство на нови води

Неодамнешните студии покажуваат дека B2B-компаниите кои работат на блог ќе произведуваат до 67% повеќеводи од компаниите кои немаат, а B2C компаниите ја имаат оваа стапкаво 88% соодветно. Кога ја креирате вашата Влезна маркетинг стратегија,вашиот блог секогаш треба да биде витален дел од неа. Всушност, со помош на пребарувачТехниките за оптимизација (SEO) во блог постови им помагаат на компаниите да имаат подобар животВТА. Без добра количина на содржини поврзани со теренот, тоа нема да биде можнода постигне. Кога го прилагодувате вашиот блог за цели на оптимизација, ќе бидете поверојатнопривлече вниманието на потенцијалните клиенти.

Поставувањето и водење на блог бара постојани напори на некој кој е подготвенза напорна работа, истражување и има страст за темата. Сепак, ИТ услугикомпаниите треба да бидат свесни за потенцијалниот ефект што може да го има врз бизнисот.Клиентите на Семалт Дигиталната агенција успешно докажаа дека враќањето на инвестицијата во водењето на блогот добро вреди.

November 27, 2017