Back to Question Center
0

Semalt: Чекори да се изврши за да се обезбеди вашиот веб-сајт од хакери

1 answers:

Еден голем страв дека сопствениците на веб-страниците мора да живеат со е идејата за некој да ги менува своитеработа или целосно бришење. Градење на содржини на веб-страницата бара напорна работа, и истото треба да се направи за да се заштити.

Освен спроведување на редовни бекап, тука е листата на совети подготвени од страна на Мајкл Браун, на Семалт Менаџер за успех на клиентите, што ќе ни помогне да ја осигуриме безбедноста на вашиот веб-сајт:

1. Ажурирај ги сите платформи и скрипти

Меѓу најдобрите работи што треба да направите е да ги ажурирате сите платформи и скрипти инсталирани во прелистувачотредовно - casino mate deposit bonus code. Причината е дека овие алатки често имаат кодови со отворен код, кои се достапни за програмери со добри намери, како ихакери. Веб-сајтовите хакери можат да пораз на кодот, во потрага по било какви слабости или дупки кои тие можат да ги искористат за да се добие влез и контролавеб-страницата. На ажурирањето не е потребно многу време за да се заврши и помага ефикасно да се ублажат овие ризици.

2. Инсталирајте приклучоци за безбедност, каде што е применливо

По претходно наведениот обид за ажурирање, осигурајте се дека прелистувачот има сигурностприклучоци инсталирани за да спречат какво било обид од страна на хакерите да добијат влез без дозвола. Безбедносни приклучоци ги адресираат слабостите својствени забило која платформа и ги попречува сите можни хакерски активности. Алтернативно, SiteLock е алатка која оди на дополнителна милја за да обезбеди редовниследење на извештаите откако ќе ги спречи хакирањето. Ако успехот на бизнисот зависи од правилното функционирање на веб-страницата, тогаш SiteLockе важна инвестиција.

3. Користете HTTPS

Кога користите HTTPS, може да забележите дека во лентата со прелистувачи се појавува зелен сигналпредупредувајќи дека некој ќе обезбеди доверливи информации на веб-страницата. Стенографските пет букви се важен показател за безбедностаи дека е безбедно да се обезбедат бараните информации..Ако сајтот на бизнисот бара посетителите да ги обезбедат своите приватни информации, тогаштаа мора да инвестира во SSL сертификат. Тоа доаѓа со дополнителни трошоци, но оди долг пат во градење на кредибилитетот на сајтот и одлукитоа е посигурно.

4. Параметризирани пребарувања

Најчестите хакери на веб-страници кои имаат многу сајтови да станат жртви се оние поврзани со SQLинјекции. SQL инјекциите се важни во веб-формите или URL параметрите кои им овозможуваат влез на надворешни информации за да обезбедат информации кога селево за да се отвори. Што се случува е дека веб-сајтовите хакери вметнуваат код во веб-сајтот на база на податоци што им овозможува да добијат лесен влез секогаш кога тиесака. Тоа е проблем за сопствениците на веб-страниците, бидејќи тие треба да ги чуваат приватните информации што клиентите им веруваат да ги направат. Параметризиранипребарувања осигуруваат дека кодот користен за веб-страницата е фиксен и на тој начин не нуди простор за додавање. Веб-сајтовите хакери сметаат дека ова е невозможно да се победи.

5. Политика за безбедност на содржини (CSP)

Друг вообичаен медиум што го користат веб-сајтовите на хакерите е крстот-скрипта (XXS) напади. Преку нив, тие успеваат да се лизга злонамерен JavaScriptкодот во страниците на веб страната. Параметризирана стратегија која се користи заедно со CSP која му овозможува на корисникот да ги дефинира домените што ги прелистуватреба да се сметаат како легитимни извори на извршни скрипти кога ќе слетаат на страницата треба да бидат доволни. Прегледувачот потоа може да ги игнорира ситедруги кои не се вклучени во списокот на директиви дозволени да прават промени на страниците на веб страната.

6. Безбедни лозинки

Луѓето се одлучат да изберат лозинки кои лесно можат да се запомнат. Сепак, треба да вложиме напори да размислиме за сигурна лозинка.Колку е подолго лозинката, толку подобро. Таа треба да ги користи ликовите, броевите и буквите. Очигледните лозинки го ставаат интегритетот навеб-страница во прашање. На ист начин, вметнете го истиот услов за лозинките што ги користат корисниците.

7. Заклучи ги дозволите за директориуми и датотеки

Секоја датотека и папка содржани на веб-страница имаат збир на дозволи и контроли за тоа кој може да ги чита, пишува или извршува. Доделикој има пристап до секоја од овие дозволи врз основа на корисникот и групата на која припаѓаат.

November 28, 2017