Back to Question Center
0

Semalt: Борба против и избегнување на спам пораки

1 answers:

Секој онлајн потфат се соочува со масовни спам напади. Повеќето луѓе кои ја користат мрежатасекојдневно се соочуваат со многу пораки кои тврдат дека нудат одредена услуга. Спамери цел на горниот админ панели на веб-сајтови, како и многудруги корисни информации. Во минатото спамери преземаа многу кориснички лозинки и лични информации, како и различни други аспектиза да бидете сигурни дека веб-сајтот функционира соодветно. Тие исто така можат да доведат до е-трговија, што доведува до голема загуба во е-трговијата. Сите оптимизацијанапорите можат да се намалат поради вистински спам напади - leading long-term care insurance companies - ratings.

Оставањето подалеку од спам може да биде мудра идеја, особено за нова веб-страница. ВисокиотМенаџер за успех на клиенти Семалт ,Џек Милер, опишува некои начини да се бориме и да се оддалечиме од спам:

1. Користете безбедна е-поштенска адреса

Мерките за безбедност што ги има вашиот интернет провајдер се од суштинско значење.На пример, тие можат да ги натера корисниците да страдаат од ефектот на измама или да ја зголемат работата на спамери. Важно е да се разгледа користење на сигурнои-мејл адреса. Gmail и Outlook имаат некои од најсигурните е-мејл адреси на место денес. Другите случаи можат да обезбедат заштита накомпјутер со користење на најновите механизми за заштита на шпионски софтвер.

2. Чувајте ја вашата e-mail адреса безбедна

Секој спамер започнува со правење колекција од многу е-мејл адреси..Овие сецелите што ги распоредуваат нападите со спам. Постојат различни ИТ техники за справување и сортирање на спам. Можете да користите различни е-поштаадреси за разни онлајн апликации. Покрај тоа, секогаш постои опција за вклучување на повеќе папки на вашата актуелна е-адреса.Оваа мерка може да ги задржи спам пораките во папка која лесно може да ги следите и не ги мешајте со важна е-пошта.

3. Користете спам филтри

Од погоре, од суштинско значење е да користите безбедна платформа за е-пошта. Е-поштапровајдерите како Gmail содржат спам филтри кои можат да филтрираат некои од најдобрите несакани напади. Спа филтри откривање и притисни пораки кои сеспам во спам-папка, каде што можете да одредите кој од нив може да ви служи.

4. Не кликнете врски во спам

Од оваа идеја, јасно е дека спам пораките содржат повеќе URL адреси на различнизадачи. Сите овие задачи се од луѓе како хакери, кои имаат сомнителни мотиви зад нападите со масовни пораки. Спам поракисодржат врски што упатуваат на потенцијално малициозни домени. Тие можат да извршат некои од задачите на пробивање, како што се превртување на прелистувачот на жртватана далечински хакерски Линукс уред.

Заклучок

Постојат многу форми на спам преку интернет. Многу интернет корисници почнуваат да спамнивните секојдневни активности. Пораките што содржат спам доаѓаат од луѓе кои имаат други малициозни и лоши намери зад жртвите.Спам носи илјадници готовина од невини интернет корисници. Одржувањето настрана од спам може да ја спаси вашата е-трговија и нејзината стабилностбезбедноста на личните податоци на купувачи. Некои од начините за борба и избегнување на спам се на ова упатство. Вие можете да контролиратесебе, како и безбедноста на вашата веб-страница од спам. Вие исто така може да бидете во можност да го зачувате спам од вашиот сајт или клиенти.

November 28, 2017