Back to Question Center
0

Размислете како хакер! - Semalt Експерт објаснува како да го заштитите вашиот веб-сајт

1 answers:

Веста за хакерство на веб-страниците е во текот на вестите секој ден. Милиони податоци завршуваатво рацете на хакерите кои ги компромитираат податоците, крадат кориснички информации и други скапоцени податоци што понекогаш резултираат со кражба на идентитет. Есè уште непознато за многумина како веб-сајтовите хакери го спроведуваат неовластен пристап до нивните компјутери.

Џек Милер, експерт од Семалт ,ги прилагоди најзначајните информации во врска со хакерство за да ги победите нападите - cuentas de gmail existentes.

Важно е да се разбере дека веб-сајтот хакери знаат за изградба насајт повеќе од веб програмери го прават. Тие добро разбираат двонасочен пренос на мрежата која им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат податоциод сервери на барање.

Изградбата на програми и веб-страници ги зема предвид потребите на корисниците, коибараат испраќање и примање на податоци. Веб хакери знаат дека веб програмерите кои креираат веб-страници за онлајн трговците на мало го олеснуваатплаќање на производи откако ќе бидат ставени во количка. Кога веб програмерите градат програми, тие се опседнати со нивните клиентии не размислуваат за заканите од инфилтрација на кодот од веб-сајтовите хакери.

Како функционираат хакерите?

Веб-страницата хакери разбираат дека сајтовите работат преку програми кои бараатинформации и извршување валидација пред успешните податоци испраќање-прими процес. Невалидни влезни податоци во програмата, наречени лоши влезвалидација, е основно познавање на хакерството. Се случува кога влезни податоци не се совпаѓаат со очекувањата спореддизајниран код на инвеститорот..Заедницата на веб-сајтови хакери користи неколку начини да обезбеди неважечки влез за програмите, вклучувајќи го иследниве методи.

Уредување на пакети

Исто така познат како молчен напад, уредувањето на пакети вклучува напаѓање на податоцитранзит. Корисникот, ниту администраторот на веб-сајтот не го реализираат нападот за време на размена на податоци. Во процесот на испраќање на корисникбарање за податоци од администраторот, веб-хакери можат да ги уредуваат податоците од корисникот или серверот за да добијат неовластени права. Пакетуредувањето е исто така наречено Човек во средниот напад.

Населени напади

Понекогаш веб-сајтовите хакери добиваат пристап до корисничките компјутери со складирање на малициозникодови на доверливи сервери. Малициозен код ги инфицира корисниците кога командите се поканети во корисничкиот компјутер со кликнување на линкови илипреземени во датотеки. Некои заеднички напади на повеќе локации вклучуваат кршење на фалсификување на барање и крос-сајт-скриптирање.

SQL инјекции

Веб-страница хакери може да спроведе една од најпознатите катастрофални хакирање со напаѓање насервер за напад на сајтови. Хакерите наоѓаат ранливост на серверот и го користат за да го киднапираат системот и да ги извршуваат административните правакако додадени фајлови. Тие можат да настапат, како што се тешки проблеми со кражба на идентитет и дефекти на веб-страницата.

Заштита од Хакери на вебсајт

Развивачите на веб-страници треба да размислуваат како хакери. Тие треба да размислуваат за начинитенивните кодови се чувствителни на веб-сајтовите на хакери додека ги градат сајтовите. Програмерите мора да создадат кодови кои ги извлекуваат изворните кодови, избегајќиспецијални знаци и дополнителни кодови за да се избегне примањето на штетни команди од веб-сајтовите на хакери. Параметри на GET и POST на програмитетреба да има постојан мониторинг.

Веб примена firewalls, исто така, може да се осигура безбедноста од напади од веб-сајтот хакери.Огнениот ѕид го штити програмскиот код со тоа што го обезбедува од манипулација бидејќи го одбива пристапот. Повик за заштитен ѕид базиран на облак нареченCloudric е апликација за заштитен ѕид за крајната веб-безбедност.

November 28, 2017