Back to Question Center
0

Одржување на вебсајт Хакерство во заливот со Acunetix: Практични совети од Semalt за сите сопственици на сајтови

1 answers:

Компјутерски криминал и да биде поспецифичен, хакирањето е во пораст. Хакери се добиваатпопаметни и пософистицирани во нивната болна игра. Се појавиле извештаи кои покажуваат дека тие не работат како поединци, туку како атесно поврзана хакерска заедница. Овде тие објавуваат и споделуваат нови системи за упад на веб-апликации со цел да ви дадат непроспиени ноќи.Членството на овие веб-страници и форуми е ексклузивно за неколку одбрани - k9 kia australia kia.

Секој ден ќе прочитате за нов хакерски напад во кој страниците на реномирана веб-страницасе заразени со малициозен софтвер. Овие напади ја претвораат веб-страницата во сајт за лансирање. Секој кој го посетува пробиениот веб-сајт е под висок ризикдобивање на нивниот компјутер инфилтрирани.

Зошто кибер-криминалот напредуваше? Па, одговорот е јасен; усвојувањето на веббазирани технологии за спроведување на е-бизнис создаде совршена почва за хакери. Со оглед на тоа што овие апликации дозволуваатбизнис за беспрекорно поврзување со клиенти и добавувачи, се појавија голем број на претходно неидентификувани безбедносни закани.

Причините за тоа зошто вашата веб-страница е насочена кон хакери може да биде многу. ИгорГаманенко, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, нуди да се погледне во неколку тогаш фигура начин да се заштитат себе си.

Хакерство за екстракција на чувствителни податоци

Секој бизнис што работи на интернет е обврзан да има некои веб апликации кои се движат одколичката, страниците за логирање, формулари за поднесување, динамична содржина плус други нарачани веб-апликации. Овие веб апликации се дизајниранида им помогне на посетителите да креираат, доставуваат и добиваат доверливи податоци, кои се зачувани во базата на податоци..

Бидејќи вашиот бизнис работи 24/7, секој од каде било во светот може да сурфапреку него. За жал, секоја несигурна веб апликација обезбедува отворена врата за хакери. Ако тие добиваат пристап до вашата база на податоци,тогаш сте во голема неволја. Личните и кредитни картички на вашите клиенти може да бидат продадени или изложени на остатокот од светот. Стотициод компаниите ги загубија правните битки поради изложеноста или кражбата на оваа чувствителна информација. Други имаат затворена продавница. Сите ги загубијадоверба на засегнатите страни и клиенти.

Хакерство за спроведување на фишинг шема

Не претпоставувајте дека вашата база на податоци е офлајн и безбедна, вие сте безбедни од хакерство.Вашата веб-страница може да биде хакирана за да ги измами корисниците да ги посетуваат "безопасните" линкови пренасочени од вашите веб-страници. Ова е како тие го прават тоа: тиевнесете код во вашите веб апликации, така што корисникот ќе се пренасочи на веб-локација за фишинг, која потоа се користи за враќање на нивната банкадетали за сметка. Секоја веб-страница која е пронајдена дека е фишинг (дури и ако сте само жртва) е одговорна за тужба. Скап.

Хакерство за злоупотреба на пропусен опсег

Пропусен опсег може да биде скапа стока. Нешто што хакерот би сакал да го користиспроведе нелегален бизнис, како што се споделување на пиратски содржини. Кога федералните власти ќе тропаат, вие ќе имате некоиобјаснувајќи да се направи.

Како што е евидентно, вашата веб-страница може да се пробие во било која причина. Верувале или ненекои хакери се инфилтрираат на вашата веб-страница само за цели на оптимизација? Квир, нели?

Acunetix ќе ве заштити

Заштитете се од хакери користејќи Acunetix. Комплексни SQL инјекции и кроссајт скриптирање напади како оние ослободен на веб-страница на ОН, Обединетите изјави Одделот за домашна безбедност, Јаху и Велика БританијаДржавната служба можеше да се спречи со користење на Acunetix. Пробајте го денес. Ќе бидете безбедни.

November 28, 2017