Back to Question Center
0

Обезбедување на веб-страница на WordPress - Водичот од Семалт

1 answers:

Многу веб-страници за е-трговија се поставени на WordPress. Различни луѓе се прашуваат за ефектот наизвршување на различни хакове што може да дојде во врска со различни WordPress веб-сајтови. Со почит, интернет е полн со луѓе со ситевидови на злонамерни дела. Од спамирање до измама, јасно е дека хакерите потоа можат да го насочат вашиот веб-сајт и да извршат дел од нивното злонамерни акции. Најчесто, хакерите претендираат да бидат лица со интерес за вашата промоција на оптимизација или друга кампања што ја извршувате.Наместо тоа, тие завршуваат со извршување на некои од најважните хакове - cheap linux hosting usa.

Типични хакове може да вклучуваат крос-скриптирање (XSS), фишинг, крадење личниинформации, како и лажни трансфери. Многу луѓе имаат преземено информации за кредитни картички на милиони клиенти само за да одат и да ги извршувааттрансфери зад грбот. Во други случаи, тие можат да донесат веб-страница и да ги поздрават луѓето со смешни работи на нивната корисничка сметка.Како резултат на тоа, безбедноста на вашата веб-страница на WordPress, како и онаа на вашите клиенти е многу зависна од тоа колку внимателно сте вочување на овие хакери.

Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, претставува некои од hack-доказ трикови, кои може да се обезбеди вашиот веб-сајт против хакери:

1. Користете безбедни страници за најава.

страната за најава на WordPress обично не е многу безбедна. Заквалификуван хакер, можно е брутално да го направите својот пат во базата на податоци на веб страната од таа страница за најава. Кога правитеWordPress сајт, важно е да се разгледа додавање на / wp-најава..php или / wp-admin / на доменот на веб-локацијата што ја обезбедувате. Оваа мерка можеспречи овој вид на влез, како и други евтини напади. Користењето безбедни лозинки исто така може да им помогне на админ панелот на вашата страница да биде високобезбедност. Како резултат на тоа, избегнувајте заеднички лозинки како 12345 или лозинка лесно да се погоди.

2. Шифрирај податоци користејќи SSL.

Овој безбедносен слој осигурува дека размената наПодатоците помеѓу прелистувачот и серверот се безбедни. Како резултат на тоа, хакер може да има тешки дешифрирање на информациите што се присутни во базата на податоци.Наместо да има имиња и броеви, хакерот го исполнува кодот.

3. Овозможи автентикација со 2 фактори.

Еден од начините да се обезбеди безбедноста на вашиотклиенти е преку 2fa. Некои од успешните хакери завршуваат со добивање на лозинки за многу сметки. Сепак, 2-фактор автентикацијадодадете друг безбедносен слој на равенката. Како резултат на тоа, самата лозинка не е адекватна. Кодот генериран од корисникот мора да биде достапенод текстуална порака на мобилниот телефон, што можеби не е информација што хакерот ја поседува.

Заклучок

Хакерите ја формираат основата на повеќето од сајбер-злосторствата кои денес се соочуваат со нашето општество. Секојонлајн вложување е предмет на пробие метод или измама активност. Тоа е од суштинско значење за веб програмер да бидете сигурни дека методите назаштита од хакери треба да биде внимателна, како и да се осигура дека тие остануваат безбедни од овие напади. Безбедноста на вашата електронска трговијавеб-страница е во ваши раце. Ова упатство обезбедува некои методи за докажување на хакер, што може да ја зајакнат безбедноста на вашиот сајт. Во некои случаи,заштита на вашата веб-страница против хакери може да се осигура дека вашите оптимизација на оптимизација (SEO) ги носат плодовите како Google нема да ги означивашиот сајт како несигурен.

November 28, 2017