Back to Question Center
0

Како Хакери Hack - Семалт експертски загрижености

1 answers:

Во секој онлајн фактор кој вклучува сервер, обично постои ризик од хакирање. НаИнтернет вклучува корисник кој испраќа и прима информации на сервер. Како резултат на тоа, поголемиот дел од веб развојот се фокусира на корисникот иа не стабилноста на системот. Поради оваа причина, луѓето создаваат веб-страница за е-трговија која само може да ги извршува овие задачи на пример,игнорирајќи го фактот дека лицата со лоши намери исто така можат да ја искористат оваа шанса. Како резултат на тоа, безбедноста на вашата веб-страница, како и навашите клиенти зависи од тоа колку ефективно може да се борите против хакерите.

Постојат многу начини преку кои луѓето ги извршуваат своите хакове - letnje gume insa turbo. Целта на хакерите е дада пронајде неовластен влез онлајн и да добие пристап до информации кои инаку остануваат во базата на податоци на серверот. Во некои случаи, тие можат да се обидатдонесе веб-сајт со користење на botnet или други злонамерни средства. Многу луѓе кои прават веб-сајтови како блогови или е-трговија сајтови се прашувааткако хакери ги извршуваат своите хакове. За еден да се постави средства и механизми за спречување на хакери, треба да се разбере како хакериhack веб-сајтови.

Џек Милер, менаџер за успех на клиентите Семалт ,специфицира некои методи, кои хакерите ги користат, како што е подолу:

Насоки на крст (XSS)

Овие се кориснички посредувани кодови кои можат да работат на сервер и напаѓаат ранливикомпјутер..Хакерот започнува со измама на корисникот за кликање на врска која е штетна. Оваа врска води скрипта во прелистувачот, каде штохакер наоѓа канали за користење на други експлоатира. На пример, хакерот може да ги преземе сите податоци на прелистувачот како лозинки и кеш. Хакеротисто така може да ги користат функциите на прелистувачот како микрофон, како и веб-камера од далечина без согласност на жртвата.

SQL Injection

Овој експлоатира користи ранливост на некои програмски јазици. Оваексплоатира најчесто работи на веб-сајтови кои имаат лоша структура на код. На пример, веб страната на PHP може да стане предмет на инјектирање на SQL.Хакерот само се обидува да пристапи до базата на податоци на веб страната и ги добива сите податоци. Информации како што се податоци за компанијата, кориснички најави и кредитинформациите за картичката стануваат ранливи на овој начин. Покрај тоа, напаѓачот исто така може да преземе, да испраќа или да уредува полиња во колоните и редовитеод податоците што ги користите. Во други случаи, хакерите можат да користат уредување на пакети, каде што ги крадат податоците додека поминува помеѓу сервероти корисникот.

Заклучок

Кога правиме веб-страници, ние не успеваме да ги препознае потенцијалните загуби хакери можестави на нашите е-трговија бизниси. Како резултат на тоа, многу веб-сајтови се изградени за да им служат на клиентите без оглед на хакер. Хакери можат да ги извршуваатмногу процедури на веб-страница, од кои повеќето може да вклучуваат кражба, измама или несоодветно работење со приватни информации. На кратко, безбедноста на вашиотсајт, како и онаа на вашите клиенти, зависи од вас, сопственикот и администраторот. Повеќето од пребарувачки оптимизација (SEO) напори цел да се зголемивалидноста на веб-страница, како и видливоста SERP. Хакери може да го срушат сајтот во овој поглед. Познавање на методите на хакирањеможе да заштеди значителна загуба на компанија, како и зголемување на домен авторитетот на пребарувачите поради безбедноста.

November 28, 2017