Back to Question Center
0

Како да се заборави за хакери засекогаш - Совети од Семант

1 answers:

Сопственик на веб-страница е како да креирате физичка продавница или канцеларија. А веб-страница е место каде што вашиотпубликата влегува и ги прави своите купувања. Како што ќе направите вашиот сајт да живее, тоа е како да отворите продавница за да пуштите во луѓе. Исто како просекпродавница, луѓето треба да влезат на вашиот веб-сајт како што доаѓаат во физичка продавница, и најверојатно направи купување кога тие се чувствуваат како тоа го прават.

Сепак, лицето можеби сака да добие пристап до информации без ваша дозвола. Самокако во типична канцеларија, некои луѓе треба да дојдат на вашата веб-страница и да стекнат неовластен влез или користење на вашите информации - experimentar oculus de sol online fee. Како резултат,вратите имаат брави, а зградите имаат порти. Местото бара ваков вид заштита од хакери. Хакери одат на веб-страници и крадатчувствителни податоци, како што се информации за кредитна картичка на вашиот клиент. Тоа е правен стандард за да се осигура дека вашиот веб-сајт останува слободен од овиенапади. Во повеќето случаи, некои земји сеуште ја држат како законска обврска.

Во текот на овој напис, Игор Гаманенко, на Семалт Менаџер за успех на клиентите, кажува како да го заштитите вашиот веб-сајт од сајбер-напади.

Заштита на приватноста на корисниците

Хакерите имаат многу погрешни цели кога ги изведуваат своите хакове. Во некои случаи,тие сакаат да украдат или да ја расипе угледот на вашата компанија. Во други случаи, хакерите вознемируваат и оставаат смешни слики на сметките на луѓетохакирање..Листата на штети што хакерите можат да направат е бесконечна. Сепак, постојат некои мерки, кои може да ја направат вашата веб-страница безбедна. Исто каковистински крадци, веројатно ќе крадат кога ќе ја оставите отворена вратата. Некои дејства што можете да ги примените за да се справите со ова се:

  • Бидете во тек. Од суштинско значење е да останете запознаени со новите трикови, кои хакеритеможе да се користи во секое време. Како резултат на тоа, можете да внимавате и да ги примените потребните мерки на време, пред да штрајкуваат. Некои веб-сајтови како "Хакерски вести"може да ви даде вредни информации.
  • Зголемете ја контролата на пристапот. За веб-страница, административните информации треба да бидат многутајна. Административната контрола може да биде лесна патека за хакер да ги добие целосните информации на веб-страницата. Важно е да користите најаваинформации и лозинки, што е тешко да се погоди. Исто така, можете да го ограничите бројот на последователни неуспешни обиди за најавување. Овој исклучоктреба да вклучуваат е-пораки, бидејќи може да се пробие на прво и да се смени лозинката.
  • Мрежна безбедност. Поставувањето на огнен ѕид од мрежа може да ви помогне да ја зачувате вашата компанијамногу работи за обиди за хакирање. Треба да се постави и да се ажурираат ѕидовите на пожарот, како и да се обезбеди дека компјутерите се во добра контрола.На пример, компјутерите можат да се одјават по неколку минути на неактивност.

Заклучок

Безбедноста на веб-страница и нејзините корисници се многу важни. Хакери имаат бројниалатки и техники кои ги користат за да стигнат до веб-страниците и да извршуваат некои од нивните лоши задачи. Некои чести прекршувања на хакерите вклучуваат луѓесобирање податоци од кредитна картичка од веб-страница и продажба на нив преку темната мрежа. За да избегнете такви проблеми, сопствениците на сајтот можат да го користат овој водичда се обезбеди соодветна сигурност и безбедност. Овие чекори можат да ви заштедат, вашата компанија или вашиот персонал милиони пари.

November 28, 2017