Back to Question Center
0

Како да се победи на Dyre банкарскиот тројанец? Semalt дава одговор

1 answers:

Dyre Banking Trojan се смета за опасен adware дека има капацитет дазаглави реклами меѓу зборови на веб-страница. Овие програми кои се обично несакани имаат за цел да создадат позитивна перцепција во врска со нивнотокредибилитет и во крајна линија генерираат приходи преку реклами како што се вграден текст и други форми на реклами. Adware добива личниинформации, внимавајќи на колачињата на прелистувачот со цел да прикажат повеќе кориснички реклами.

Во повеќето случаи, овој adware има капацитет да го нападне заразениот систем од страна наасоцирајќи се со извршни процеси или програми од трети страни. Покрај тоа, се тврди дека компјутерите на повеќето луѓе се заразеникога корисниците ќе кликнат на линкови на јавната мрежа - malvasia lucana casa maschito.

Dyre Banking Trojan обично инсталира непотребни додаток на вашиот интернет пребарувач којрезултира со проблеми како што се скокачки прозорци, намалена компјутерска брзина и пренасочување на прелистувачот.

Во некои случаи, Dyre Banking Trojan има капацитет за подобрување на вашето пребарувањеИскуство. Но, уште поважно е да се напомене дека придобивките се помалку во споредба со штетата на вашиот систем, бидејќи во прилог наинсталирајќи реклами во вашиот интернет пребарувач, ги собира вашите лични податоци. Како таква, силно е советувано дека набрзина го елиминирате ДирБанкарство тројански од вашиот систем за заштита од предвидливи проблеми.

Иван Коновалов, менаџер за успех на купувачи на Семалт ,опишува вредни совети кои ќе ви помогнат да се справите со овој adware.

Опасностите од страна на Dyre Banking Trojan

1. Тоа ги изложува вашите интернет активности на потенцијални закани. Adware заменистраниците со резултатите од пребарувањето со злонамерни локации во кои доминира опасен вирус.

2. Тоа го менува поставувањето на вашиот систем и со тоа им помага на хакерите да оддалекуконтрола на вашиот компјутер..

3. Таа е поврзана со други штетни закани како што се црви, adware, тројанци, шпионски софтверсето тоа влијае негативно на системот на вашиот компјутер.

4. Тоа ги успорува перформансите на вашиот систем и на крајот може да го уништи вашиот систем.

Постапка за целосно елиминирање на Dyre Banking Trojan од вашиот персонален компјутер

Можете или да го отстраните овој adware или преку автоматско отстранување пристап или рачноинтервенција. Ако не сте запознаени со компјутерскиот менаџмент, ви препорачуваме да ја прифатите автоматската алатка за да ви помогнете.

Следниве совети може да ви помогнат рачно да го отстраните вирусот:

Чекор 1 : Притиснете ги копчињата CTRL + Shift + ESC истовремено со целлансирање на менаџерот на задачи. Отстрани Dyre Banking Trojan од Windows 7 Рестартирајте го компјутерот во сигурниот режим со мрежи.

Чекор 2 : Лоцирање и елиминирање на датотеки поврзани со adware во листата напапки забележани подолу.

% AppData% \\

% Temp% \\

% Програмски датотеки% \\

% AllUsersProfile% \\

% LocalAppData% \\

Чекор 3 : Кликнете R копчиња + Windows и напишете го зборот "regedit" во полето Runи потоа притиснете ОК за да започнете уредувач на регистар.

Чекор 4 : Деинсталирање на додатоци поврзани со вирусот од прелистувачите инфицирани со adware.

Како да го заштитите вашиот компјутер од малициозен софтвер

Веб корисниците треба да бидат заинтересирани при симнување на софтвер од интернет и когапосета на разни веб-сајтови. Треба да се осигурате дека сите ваши симнувања доаѓаат од реномирани веб-страници. Во овој поглед, ве советуваме да иматесилна отстранување алатка на вашиот систем за заштита на вашиот компјутер од потенцијални закани.

November 28, 2017