Back to Question Center
0

Каде онлајн потрошувачите започнуваат патување со шопинг? Семалт Експерт обезбедува вредна истрага

1 answers:

Книжевна секој елемент во просек потрошувачот сака може да се купат на интернет. Овој просеккупувачот е расипан за избор на секој производ со илјадници конкурентни продавачи кои го нудат производот онлајн во исто време.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт Дигитални услуги, Френк Абањале, објаснува каде онлајн купувачот почнува да го одврзува овој лабав крај.

Каде да се започне

Во 2016 година, студијата за онлајн потрошувач спроведена од страна на овластувањата за енергија, утврди дека најмногуонлајн купувачи започне нивната потрага по најпосакувана ставка и на Амазон и на Google. Вториот постигна 35% од сите купувачи анкетирани со поранешниотземајќи дел од 38% - noleggio giochi gonfiabili veneto. Слично на тоа, 21% од купувачите претпочитаат да започнат со пребарување во малопродажни е-трговија веб-сајтови поврзани со специфични брендови.Од друга страна, eBay носи 6% од оваа група како свој избор на пазар. Наодите создаде возбуда на пазарот, откако бешеобјавен од реномирана фирма која е специјализирана за скапи критики, рејтинзи и услуги за прашања и одговори. Нивниот извештај особено се здобиинтерес од е-трговија играчи, како што се дигитални пазарот.

Точноста на наодите од овластувањата за енергија била дополнително оправдана подоцна истата година когаcomScore спроведе голема студија за однесувањето на потрошувачите. Ова истражување не само што се вбројува во патувањето за пребарување за онлајн купувачи, туку исто такаофлајн потрошувачи. Во нивните наоди, 27% од купувачите се свртеа кон Амазон за нивното прво шопинг патување..Легитимните пребарувачи постигнаа 15%како прва посета за купувачите. Интересно е тоа што 13% од испитаниците се свртеле кон одредени продавници за малопродажба за да купуваат за нивните најпосакувани предметиуште 14% се свртуваат кон одредени веб-сајтови на мало. Мобилни мобилни апликации, исто така, се гледа во истражувањето на 4%. Millennials имаше постојаноповисоки предности за онлајн шопинг отколку постарите купувачи. Единствената забележителна разлика помеѓу двете анкети е нискиот резултат од пребарувањетомотори тука.

Сепак, доаѓаме до заклучок на природна оптимизација иАмазон како примарни платформи за дигитален маркетинг, создавајќи интерес и конвертирање на сообраќајот во продажбата. Тоа е исто така место за намалување на грлотоконкуренција во форма на маркетиншки и продажни војни со голема големина. Уште на броеви, бизниси способни да се потпрат на овие две платформилесно може да достигне и да влијае до 73% од нивниот целен пазарен сегмент во секој производ. Најдобриот пример ќе биде високите машки чевливеб-страница на Google. Оваа веб-страница лесно може да создаде интерес за 35% од купувачите онлајн на Google и уште 38% за Амазон. Овие бројкипретставуваат милиони долари во бизнисот и, следствено, профит.

Пресуда

SEO практики ќе им помогне на онлајн бизниси да се оптимизира нивната ранг-листа на двете Амазони природни пребарувања. Клучната цел овде е да ги пресретнеме и допрете онлајн купувачите токму на почетокот на нивното онлајн шопинг патување. Дода се постигне ова, ви требаат детални страници на производи кои се комплетни со квалитетна содржина со доволни и прецизни описи на производи. Содржината ецар во оптимизација за да не можете да компромис за квалитетот на податоците и описите што ги користите.

Сепак, содржина, соодветно вклучете клучни зборови и зборови користени во производотопис огледало оние фрази што вашите клиенти ги користат за да го опишат вашиот бренд или производ. Исто така, направете цени, искуства од клиенти и критики видливида помогне во конверзијата на продажбата. Истата стратегија се применува и за веб-страниците за е-трговија, но дополнително може да се подобри архитектурата,инфраструктура и корисничко искуство на веб-страницата.

November 27, 2017