Back to Question Center
0

Измамите и безбедноста - Биди криминален паметен со Семалт

1 answers:

Интернетот е полн со различни лица со многу намери. Како што многу луѓе поставијадо комерцијални веб-сајтови и блогови, други го продолжуваат инвестирањето своето време во правење методи за извршување на нивните незаконски дела. Кога правиме веб-страници,ние се фокусираме на нашата испорака на услуги, како и на искуството што корисникот го чувствува како што ја користи вашата веб-страница. Повеќето од веб-развојот карактеристикивклучуваат интернет маркетинг и дизајн карактеристики како пребарувач за оптимизација (SEO), развој на UX, како и развој на содржинатаструктури како веб развој.

Алатките што ги користат хакерите напредуваат и постојано се подобруваатод претходните верзии како што минува времето. Важно е да останете свесни за методите за употреба на хакерите, како и за другите техники што овозможуваатобласта на хакирањето, како и подобрување на безбедноста на користењето на интернет. Поголемиот дел од веб-измами се врти околу делата на хакерии scammers.

Неопходно е да се научат некои од овие напади и да се остане безбеден од нив.

Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите Семалт ,елаборира типичните напади на интернет измами.

Измама

Ова кривично дело вклучува испраќање на пораки и пораки чија намера не е во ред.Scammers користат техники како што се phishing или мамки-и-прекинувачки напади. Во други случаи, scammers користат линкови кои се потенцијално штетниили да користите вируси. Тие можат да испраќаат додатоци кои содржат тројанци. Откако ќе ги отворите, тие можат да го заразат вашиот прелистувач и да украдат многу кориснички лозинкии други лични информации. Важно е да користите напредни филтри за спам, како и да користите безбеден сервер за е-пошта..Обезбедете ги вашите лозинкисе силни и приклучоците се ажурирани.

SQL Injection

Овој вид напад користи шанса за добивање лошо кодирани веб-страници. Некоивеб-страниците чиј код е PHP имаат ранливост на SQL. Некои од базите на податоци може да се пристапат од далечина со користење на овој хакерски метод. Покрај тоа, SQLинјекцијата може да му дозволи на хакерот да ги прочита сите информации кои се присутни на серверот во колони и редови. Овој експлоатира може да направи веб-страница ранливи.Некои од информациите кои можат да протекуваат на овој начин вклучуваат информации за кредитна картичка.

Крст скриптирање (XSS)

Овој напад извршува некои од најнезабудливите интернет измами. XSS ја користитекстуални полиња за да стартуваат скрипти на друга веб-страница. За разлика од ботнетските напади, XSS добива пристап до базата на податоци што го прави целиот пребарувач искуствобурните. Хакерите можат да украдат информации за кредитна картичка преку XSS. Во други случаи, луѓето можат да ја загрозат безбедноста на веб-страница преку хакерствотоа. Освен тоа, напорите на оптимизација не можат да носат овошје на страница која пребарувачите ја сметаат за несигурна.

Заклучок

Интернетот е полн со многу проблеми и проблеми. Покрај тоа, постојат различнинамери и мотиви зад повеќето корисници на интернет. Повеќето градење на веб-сајтови се случува без хакери и интернет измами во умот. Како резултат на тоа, наtweaking на веб-сајтот карактеристики се фокусира на правење на испорака на услуги, како и ефикасноста на купување на страницата добро. Сепак, постојатминимални мерки за да ги спречат хакерите. Можете да се држите настрана од интернет измами користејќи некои од советите во ова упатство. Понатаму, можешврати сигурноста на вашето искуство во прелистувањето, како и други фактори кои влијаат врз безбедноста на вашите клиенти Source .

November 28, 2017