Back to Question Center
0

Хакерство и веб безбедност - Вредни прашања од Семант

1 answers:

Хакерство станува севкупна ситуација со која се соочуваат повеќето интернет корисници денес. За лица кои поседуваате-трговија веб-сајтови, да останеме подалеку од хакери е еден од најдобрите начини да се обезбеди безбедност на вашиот сајт. Сепак, не успеваме да го ставиме овој факторимајте на ум кога правите планови за нашиот веб-дизајн. Повеќето е-трговија практики големи на онлајн маркетинг техники како пребарувачОптимизација (SEO), како и маркетинг стратегии за содржина. Сепак, важно е да вклучите некои функции за дизајн за да го автоматизиратебезбедност против хакери. Ваквите мерки можат да обезбедат одредена сигурност за вашите посетители кога тие го разгледуваат вашиот веб-сајт - richard mille watch skulls.

Ендру Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт ,дефинира некои методи на хакирање и начини за нивно решавање.

Не постои ситуација што претставува план за обезбедување стабилност на асајт. Сепак, постојат некои мерки кои луѓето можат да ги преземат и да го направат целиот процес безбеден. Некои од овие методи вклучуваат следново:

  • Лозинките

Користење на силни лозинки е важно. Можете да спречите хакер да добие пристапвашиот веб-сајт со користење на безбедни лозинки. Лозинките како 12345 и имињата на децата можат да формираат некои од претпоставените предлози за работа на секое лицесо лоша намера. Како резултат на тоа, важно е да се користат лозинки кои тешко може да се претпостави..Промена на лозинки на редовна основаможат да направат дополнителна мерка за заштита на веб-страницата, значително да ја зголемат нивната безбедност. Во друг тест може да се користи безбедна лозинкагенератори за да ја направат нивната безбедност силна.

  • Користете HTTPS

Некои од обичните методи за хакирање бараат едноставен HTTPS да ги спречи. ХипертекстПротоколот за трансфер на Secure овозможува безбедна размена на информации помеѓу веб серверот и прелистувачот. Овој метод нуди уникатен безбедносен слојкои едноставни hacks и spoofs не можат да навлезат. Типични напади кои можете да ги спречите користејќи HTTPS вклучуваат скрипти за Cross Site и SQLинјекции. Овие техники ја користат ранливоста на кодот на веб страната, како и типот на серверот.

  • Спам и фишинг

Спамери се овие луѓе кои испраќаат многу автоматски пораки и пораки до довербажртви. Мотивот зад различни напади е обично нејасен, изложувајќи многу луѓе во рацете на хакерите. Многу интернет измамисе случуваат со помош на спамери. Можете да се префрлите на безбеден сервер за е-пошта за да постигнете бројни заштити од поголемите спам-пораки. Во другислучаи, може да бидете во можност да го спречите нападот на овие пораки со користење на напредни филтри за спам.

Заклучок

Интернетот има луѓе што прават секакви нешта. Добра идеја е да се направат различниприлагодувања при дизајнирањето на вашата веб-страница. Хакери ги користат ранливостите кои се прикажуваат во кодот на сајтот, како и на серверотсебе. Безбедноста на веб страницата и онаа на луѓето што ја користат зависи од ефикасноста на анти-хакерските методи. Какорезултат, од суштинско значење е секој претприемач да ја заштити благосостојбата и безбедноста на користењето на интернет на својата веб-страница. Овој водич има некоиосновните техники кои можат да направат вашиот сајт да постигне бројни предности. Можете да направите некои прилагодувања и да ја зголемите безбедноста навашиот сајт значително.

November 28, 2017