Back to Question Center
0

Експертски совети од Семалт за тоа како да се заштити веб-страницата на WordPress од сајбер криминалците

1 answers:

WordPress безбедност често се нарекува "стврднување". Дури и кога не знаете како да се подобритевашиот сообраќај на вашиот веб-сајт, важно е да ги заштитите акредитивите на вашиот сајт. Не би било погрешно да се каже дека милиони на милијарди веб-страницисе напојува со Blogger или WordPress.

Ник Чайковски, The Семалт Висок менаџер за успех на купувачи, вели дека WordPress е најпознатиот и удобен интерфејс. Овој систем за управување со содржини има многуна предностите и недостатоците. На пример, ако не ги чувате вашите лозинки безбедни, може да ги изгубите вашите ингеренции и пристап до вашата веб-страница - mikrotik crs switch vlan.Еве неколку совети за тоа како да ја брани својата веб-страница на WordPress од хакери.

Назад нагоре вашиот веб-сајт Често

Фреквенцијата на резервните копии на WordPress е една од најпознатите дискутираните теми овие денови.Важно е вашата страница на WordPress да биде правилно зачувана. Треба да го направите еднаш или двапати неделно да останете безбедни и безбедни на интернет.Дневната резервна копија, сепак, е високо препорачливо бидејќи го штити вашиот веб-сајт од можни кражби и малициозни напади. Има многуWordPress приклучоци кои може да ви помогнат со грб, но BackupBuddy е еден од најдобрите. Тоа ќе ве чини не повеќе од 100 долари и може да ви го вратипробиен блог или веб-сајт во само неколку секунди. Подготвен! Резервната е идеален приклучок за оние кои бараат слободен WordPress софтвер.Ова ви овозможува да креирате автоматски резерви, да ги префрлите вашите датотеки во Dropbox и да ги вратите вашите податоци за кратко време..Третата опција е UpdraftPlus.Тоа е интерактивен и пријателски резервен приклучок.

Ограничете се најавите за најава

Од време на време, хакерите се обидуваат да ги скршат вашите WordPress веб-страници со претпоставка на вашиотлозинки. Затоа треба да ги ограничите обидите за најавување да бидете безбедни на интернет. Стандардно, WordPress ќе ви овозможи да користите различни лозинки,кои имаат за цел да ги чуваат вашите информации безбедно и сигурно. Треба да додадете дополнителен слој на сигурност на вашиот веб-сајт со ограничување на пристапот до две дотри пати. Во случај некој да се обиде да се логира со погрешна лозинка, вашиот сајт ќе се заклучи, но неговите податоци ќе останат безбедни. Има еденголем број на приклучоци за WordPress, како што се ограничувања за најава за најава. Тоа ви овозможува да го ограничите бројот на неуспешни обиди за најавување. Користејќи го овој приклучок, виеисто така може да блокира повеќе IP адреси, но важно е да се сетите на вашата сопствена лозинка. И ако хакерите користат различни прокси, овој додаток биавтоматски ги блокира сите за да го задржите вашиот веб-сајт безбеден. Сите негови опции се прилагодливи и лесни за користење. Може да ја блокирате IP привремено илитрајно.

Не користете "admin" како вашето корисничко име

Една од најголемите грешки што луѓето ги прават е дека тие го користат "admin" како нивно корисничко име.Не би требало да го сторите тоа ако сакате да ја зачувате вашата веб-страница на WordPress безбедна и безбедна. Автоматизираните ботови честопати пристапуваат до веб-страниците што го користат овој збор и можатпогоди ги лозинките за кратко време. Постојат шанси дека хакерите ќе ги искористат вашите тајни информации, податоци за веб-страниците и други работи што го користат овакорисничко име. Ако сакате да ја задржите вашата страница безбедна, тогаш важно е никогаш да не го користите "admin" како примарно корисничко име. Наместо тоа, требаизберете корисничко име и лозинка, што е невозможно да се претпостави од никого.

November 28, 2017